Разделението не е успешна формула, пише Борисов във Фейсбук

Прочитания 5321
0 0

Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Това пише на страницата на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук по повод днешния Ден на независимостта на България.

Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Успех се постига с диалог, а не с противопоставяне, пише от името на Борисов.

Той определя като брилянтен ход на българската дипломация и политически елит признаването на независимостта на страната ни. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност.

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката – които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.

През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ, пише Борисов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Радев иска първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми

Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик, където е на посещение по повод Деня на независимостта. Думите му

Read More »