Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Расизъм, женомразство и хомофобия властват в Лондонската полиция

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка, хомофобска и неспособна да се самоконтролира. Това са заключенията от независимо проучване, увеличаващо натиска върху новия началник на полицията да реформира най-голямата полицейска сила във Великобритания, съобщава „Ройтерс“.

Изследването беше поръчано през 2021 г. от тогавашния ръководител на полицията – Кресида Дик, след като служител беше осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на Сара Еверард. Случаят шокира страната и – заедно с последвалите случаи на престъпления срещу жени – насочи вниманието върху институционалната култура на лондонската полиция.

Има институционален расизъм, сексизъм и хомофобия вътре в организацията по отношение на начина, по който се третират служителите, както и извън организацията по отношение на това как общностите са контролирани от полицията„, се отбелязва в доклада.

Независимото проучване, ръководено от Луиз Кейси, член на горната камара на британския парламент, откри „сериозни“ пропуски в столичната полиция, които се нуждаят от „радикална реформа“.

Заключенията идват повече от две десетилетия, след като през 1999 г. разследване на убийството на чернокожия тийнейджър Стивън Лоурънс установи институционален расизъм по отношение на реакцията на служителите на реда.

Кейси подчерта, че доказателствата са абсолютно ясни, че като институция полицията е предубедена и дискриминационна.

От своя страна шефът на лондонската полиция комисар Марк Роули заяви: „Разочаровахме лондончани и нашите собствени редици и този доклад показва ясно това… дълбоко съжалявам„.

Той посочи, че отделът за професионални стандарти на силите е бил „засилен“ и с тяхна помощ „уволняваме служители с по-бързи темпове“.

В проучването от 360 страници се посочва, че полицията се нуждае от силно ръководство, служба за защита на жените и нова стратегия за децата, наред с други препоръки за реформа.

В междинния доклад от миналия октомври се отбелязва, че на силите са били необходими средно 400 дни, за да разрешат обвиненията в неправомерно поведение спрямо своите служители.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Ранени и загинали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е причинен от гръмнала газова бутилка

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

КЗК: Производителите на слънчоглед допринесли за повишаване на цената на олиото

Действията на производителите на слънчоглед са допринесли за рязкото...

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img