Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев

Views 20734
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Арестът на кмета на град Стамболийски, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков.

Такъв коментар даде на кратък брифинг в парламентарните кулоари председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Барети щракнаха белезници на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев по-рано сутринта в четвъртък.

Категорично сме наясно, че публична длъжност, каквато е всеки един кмет в правова държава може да бъде задържан и разпитван при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на господин Мараджиев с множество представители на полицията, отново подчертавам – с качулки?“, възмутено-критично попита правното острие на партията на Борисов.

Според Атанасова „поредната полицейщина“ целяла да се измести фокусът от провалите на МВР, загиналите полицаи и мигрантската криза.

ГЕРБ отново настояха – служебният вътрешен министър Иван Демерджиев следва да подаде незабавно оставка. Ще инициират и изслушването му в ресорната вътрешна комисия в НС.

Вътрешният министър днес трябваше да бъде изслушан в комисията по вътрешен ред и сигурност за това как полицаи умират на пътя. Да не би заради това да организира този спектакъл? Защото всички, с което се е захванал, е пълен провал. Учителят му Рашков не е най-добрият учител, който може да намери„, заяви на свой ред депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

Васил Димитров се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2022 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Гешев: МВР е в будна кома

„Не поради действията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, а поради действията на един предишен министър на МВР, МВР е в будна кома и това се вижда от българските граждани„. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти, визирайки Бойко Рашков, във връзка с зачестилите гонки на полицията с нелегалната […]