Рашков заподозря натиск върху наследника му в МВР

Views 14894
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Целият ръководен екип на ГД „Национална полиция“ е уволнен (директорът и двама зам.-директори) и в това има умисъл, обяви пред бТВ бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той припомни за разкрити корупционни схеми в КАТ.

Изненадваща за Рашков е рокадата в „Гранична полиция“, тъй като смененият й директор е „безспорен човек„.

С тези кадрови промени какво се цели, да се върнем в МВР на Борисов ли, да се възстановят корупционните схеми по време на изборите ли„, пита риторично Рашков.

Рашков е разговарял по темата за уволненията с премиера и президента. Надявам се да видим рокади в МВР, когато се установи, че един от зам.-министрите е живял в държавна резиденция неправомерно и без да плаща, посочи още Рашков, като уточни, че не става дума за Демерджиев. Заподозря обаче, че върху него се оказва натиск или поне е насочван от другаде за назначенията.

Рашков говори и за „корупционно гнездо в МВР-дирекция, свързана със собствеността„. Там бил назначен човек, който преди е бил отстранен. Бойко Рашков призова да се намеси и АДФИ.

Рашков се противопостави на оценката за хаос при предишното правителство.

За него важна е борбата с купения вот и призова служебният министър на вътрешните работи да се заеме с него. „Стоим ли на позицията „Мутри, вън„, запита още Рашков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Можело да се намери газ, но въпросът е в цената му

Истината е, че имаме газ до септември месец и има откъде да намерим газ до края на годината. Проблемът не е толкова в количествата, колкото в цената. Това заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред БНТ. По думите му оферти за газ има много, проблем остава доставката на синьото гориво. […]