Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Рашков отстрани полицейски шеф заради Венци Боксьора, вади нови данни за търговията с гласове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=OjdgZhpWoLY

Началникът на 2-ро РУ е отстранен заради случая с Венцислав Дамянов – Боксьора, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Мъжът от години тормози жителите на софийското село Световрачане.

Имало е полицейски чадър над Венцислав Дамянов-Венци Боксьора, заяви министърът.

Според него „подобни типове може да се използват с предизборни цели„.

Информационна агенция News24sofia.eu припомня, че Дамянов бе арестуван за побой над жител на Световрачене преди 2 седмици. В сряда вечерта, ден след като излезе под домашен арест, той бе отново арестуван при операция на СДВР в Световрачене. Заедно с него бяха задържани и трима негови приближени.

Не разбирам как е възможно да тормози в продължение на години граждани и да не се знае за това. Спрямо него не са взети никакви сериозни действия. Отстраних началника на 2-о районно управление на СДВР, не може да не знае, че в района му има лица, които се занимават с наркотици и побоища и да не вземе мерки срещу тях„, каза Рашков.

Той обясни, че се обмислят и рокади в ръководството на столичната полиция.

Искали да изнесат фирмена информация от „Арсенал“ 

В „Арсенал“ са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение. Трябва да се подобри охраната, аз съм изненадан, че е допуснато това да се случи„, коментира вътрешния министър

Има 100 дела за търговия с гласове, на ГЕРБ и ДПС са най-много

Относно темата с изборите, вътрешният министър поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли.

В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата„, това коментира пред журанлисти министър Рашков.

Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като „репресия“ и „антидемократичност“, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения„, каза още Рашков.

При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов„, каза Бойко Рашков.

Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС„, разясни още Рашков.

От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега, имаме нулева престъпност в този период„, каза служебният вътрешен министър.пелет преса

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва спешна проверка по случай...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

Вера Йоурова поема ресор „Правосъдие“ в ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова ще поеме длъжността...

Хунтата в Мали наложи цензура в медиите

Хунтата в Мали в четвъртък забрани медийното отразяване на...

Нидерландия ще ни съдейства пред Австрия за пълен Шенген

Неприемливо е да не сте членове на Шенген и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img