Рашков обвини ВСС в категорично поведение на подкрепа за Гешев

Прочитания 28754
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров/

ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор неслучайно. Това каза за БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия.

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня, каза още служебният вътрешен министър.

Той коментира и темата за разпитите на прокурори и следователи. „Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат„.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

Главният прокурор ще се намеси и в този случай. Неговият предшественик също е проявявал бездействие по отношение на това досъдебно производство, което е било прекратено„.

По повод твърденията за подслушване на политици Бойко Рашков препрати към институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират – специализираната прокуратура.

Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание „престъпление против сигурността на републиката„… Знам имената на подслушваните“, каза още той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Оставят за постоянно в ареста обирджията на банка в Дупница (СНИМКИ)

Може да бъде наказан с до 15 години затвор