Рашков недоволен от охраната на протестите пред МОЧА

News24sofia.eu
Прочитания 16
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров/

За протестите пред Паметника на Съветската армия заради войната в Украйна и дали са установени хулигански групи, Бойко Рашков има критични бележки към служителите на МВР и тяхното поведение. Имаме основание да не сме доволни от тях, разкритикува силовият министър полицаите по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Критиката си Рашков изказа с аргумент, че можело да не се стигне до сбиването в подлеза на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Нападателят/нападателите на човека с разбитата глава в подлеза на университета са били установени.

Рашков уточни, че детайли за това дали има задържани от протестите пред МОЧА или не, няма да даде. Полицейските служители като пазители на реда трябва да реагират адекватно и без да се влияят от това кой какво защитава – Русия, Украйна или САЩ, подчерта министърът.

Във връзка със сваленото украинско знаме от фасадата на Столична община, Рашков добави, че не е образувано досъдебно производство заради акцията на „Възраждане“ на „Московска“ 33. МВР не може да предложи снемане на депутатски имунитет с аргумент, че това е работата на прокуратурата. Докъде щяло да стигне държавното обвинение било друга тема. Когато става въпрос за народен представител, министър или лице, което е с имунитет, да се ангажира малко повече от съответния наблюдаващ прокурор, настоя Рашков.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна обвини Русия за намаляване на газовите доставки за Европа

Русия трябва да носи пълна отговорност за всякакви хуманитарни последици, след като потокът на руски газ към Европа през транзитен пункт в Украйна спря в сряда, каза ръководителят на Оператора на украинската газотранспортна система (ОГТС), цитиран от Ройтерс. Украйна заяви във вторник, че ще спре притока на газ през транзитния

Read More »