Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Рашков: Има депутати в парламента, които не знаят защо са там

Хора в парламента не знаят за какво са в Народното събрание, след като не познават работата на отделните ведомства. Една година министрите са повече на парламентарен контрол, отколкото на работните места. Някои народни представители са неподготвени по материята, по която се опитват да вземат отношение.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференция, на която от ведомството представиха извършената реформа и отчетоха работата си по борбата с престъпността за първите пет месеца на годината.

Станахме свидетели на разнопосочни изказвания, вероятно такива ще чуваме и наблюдаваме в близките дни, каза Рашков във връзка с коментарите в парламента за изтеглянето на министрите от ИТН, което направи лидера на партията Слави Трифонов.

По думите му дават се най-често произволни оценки, издаващи непознаване на работата на МВР и оценки, обслужващи единствено политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия.

Той посочи, че всички доказателства, които МВР изпраща на прокуратурата, приключват с пълно бездействие от страна на държавното обвинение. Сезиран е инспекторатът на ВСС защо се бавят дела от 2017 – 2018 г. Дали целта не е някои да не се възползва от организираните престъпни групи, запита Рашков, който имал данни за такова възползване.

Въпреки това Рашков е доволен от работата МВР и не е съгласен с всички злонамерени критики. Реформи в МВР са предприети, извършват се и някои от тях са завършени, изтъкна министърът на фона на твърденията, че реформи в силовото ведомство не са приключили. 20 години нито един ръководител в МВР не се бил замислял за структурата на това министерство дали отговаря на съвременните условия и обстановка, разкритикува Рашков.

Според него диспропорциите, натрупани във времето в МВР, не можело да се отминат с лека ръка. 12-13 районни полицейски управления са трансформирани, защото не отговарят на условията. Тази реформа не е направена от министъра на вътрешните работи, а е направена съвместно с целия ръководен състав на МВР, посочи Рашков.

Реформата в МВР е направена на 100%, отсече министърът, като запита колко струва оценката на един депутат, който твърди, че на министъра на вътрешните работи не му стиска. Не съм се допитвал до никого, никой не ми е спускал заповеди от правителството и парламента, а става въпрос за обективни и положителни промени, които се налагат, отбеляза Бойко Рашков.

Реформата в МВР продължава и по други линии, по думите на Рашков – оперативната обстановка и борбата с престъпността. Ако се приемат нашите предложения, ще се създадат основите за това да не се увеличава броят на катастрофите в страната ни, главно със смъртни случаи, настоя силовият министър.

Други проекти, по които работи МВР са свързани със Закона за българските лични документи, както и по разплитането на случая с АМ „Хемус“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Водолази извадиха две тела след трагедията в Балтимор

Властите провеждат спасителна операция

Доц. Искрен Иванов: Путин не блъфира за употребата на ядрено оръжие

Доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление...

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда (ВИДЕО)

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img