Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радулов е скептичен към акцията срещу руската агентура в ДАНС

Снимка: архив БГНЕС

Най-накрая се усетиха, че вътре в ДАНС има структури, които не се противопоставиха на руските агентурни мрежи до този момент. Това заяви депутатът от ИТН Николай Радулов в студиото на „Нова телевизия“. Той не е изненадан от вчерашната акция в ДАНС, но се отнася и със съмнение. „Нашата прокуратурата не може да влезе в ДАНС, без ДАНС да ги повика. Няма как това да дойде от страна на прокуратурата, а ако такова нещо има, то то е безкрайно противозаконно„, обясни Радулов и посочи, че единствената възможна активна страна е това да е Вътрешна сигурност.

Своя скептицизъм Радулов аргументира с проспаното строителство на „Турски поток“, в което било ясно, че пръст имат руските тайни служби – има редица сигнали, а и снимков материал, че на строежа на тръбопровода са присъствали служители на ФСБ, а дори и руски военни наемници.

Никой в ДАНС не си е мръднал пръста тогава„, отсече Радулов, който от месеци повтаря, че българските служби са пробити. Руските служби дори си имат база на Черноморието, която активно използват и където дори не крият, че са такива, посочи още Радулов.

Депутатът припомни и специалното споразумение между руската и българската прокуратура, подписано от двамата главни прокурори Чайка и Цацаров, в рамките на което български прокурори са преминали на обучение при руснаците. А и стилът им е еднакъв, както видяхме, с подслушването на инокомислещи по време на протестите през 2020 г.

Димо Гяуров, който също беше в студиото на „Нова телевизия“, също не е изненадан от акцията в ДАНС. Той обясни, че основания за подхождане към обработка са всякакви зависимости – от комар и наркотици, до влечение към пол, най-често собствения. Отсяването на такива служители в службите е позволено от закона, но реално не се прави толкова строго.

Според Гяуров не са нужни конкретни операции и акции, за да сме наясно, че Русия има конкретни интереси на Балканите. „Руските интереси в Македония са антибългарски и това е ясно“, отсече Димо Гяуров. Той посочи като горещи точки Македония, Сърбия и Босна и Херцеговина. В Западните Балкани тлеят и тежки етнически проблеми, а Русия съумява да се възползва и ги разгаря, предупреди Димо Гауров.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столична община планира модернизация на осветлението в 14 района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на...

Румен Христов очаква пълно обединение на десните партии у нас

В България рано или късно ще има пълно обединение...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Българският институт INSAIT е най-цитираният форум за изкуствен интелект в света

Българският институт към Софийски университет "Св. Климент Охридски" INSAIT...

Страните от ЕС разделени за зелената програма на блока

Унгария блокира важен екологичен законопроект

Трима въоръжени атакуваха полицейско управление в Ереван

Въоръжени мъже са нахлули в полицейско управление в квартал...

Български социалдемократи отричат да има обединение на левите партии за евроизборите

Български социалдемократи опровергават в свое становище заявката на "Левицата"...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img