Радев зове за съставяне на правителство, ИТН продължават да съзират предатели

Views 19959
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Политическата ситуация се изостря, но се изострят и кризите, пред които е изправена България. Това увеличава необходимостта от съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание.

Това бе основната теза на изявлението на президента Румен Радев в рамките на втория кръг консултации с политическите партии преди връчването на втория мандат за съставяне на кабинет. Във вторник сутринта държавният глава се срещна с представители на „Има такъв народ“.

Макар и да е ясно, че вторият мандат по всяка вероятност няма да бъде успешен, тъй като от ГЕРБ нееднократно изявиха желание да го върнат веднага, президентът свиква разговорите, „за да може да се намери верният и да има редовен кабинет“, аргументира се Радев.

От партията на Слави Трифонов обаче бяха категорични в позицията си, изразявайки отново разочарование от другите „партии на протеста“. „Бяхме предадени„, горестно заяви съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов.

В крайна сметка в парламента има още пет партии със 175 депутати. Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Отговорността е пред тях. Те имат възможност, след като отказаха да работят с нас по неясни причини, да съставят кабинет„, заяви Йорданов.

Радев преповтори обаче надеждата си да бъде съставен редовен кабинет в този състав на най-висшия държавен орган или поне да бъде приета актуализацията на бюджета, за която той и служебното правителство настояват.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ГЕРБ все пак се явиха на консултациите при президента

Бившите управляващи от ГЕРБ се явиха, макар и в скромен състав, на консултациите при президента Радев, които държавния глава провежда преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Припомняме, че на първият кръг разговори от партията на Борисов категорично отказаха да присъстват с аргумента, че президентът е „разединител […]