Радев връчва третия мандат на БСП (ОБНОВЕНА)

Views 30738
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи днес третия мандат за посочване на кандидат за министър-председател. Той ще бъде даден на парламентарната група на „БСП за България“.

Това ще се случи в 17 часа на „Дондуков“ 2.

Припомняме, още преди дни Информационна агенция News24sofia.eu информира, че третият мандат ще отиде при БСП.

По време на консултациите при президента в петък лидерът на БСП Корнелия Нинова даде заявка партията й да положи усилия за разговори с партиите, за да гарантира работещ парламент и правителство. Социалистите нямало да се коалират с ГЕРБ и ДПС, като биха поставили на масата програмата си и биха разговаряли с партньорите си от досегашната четворна коалиция.

Според Нинова премиерът трябва да е излъчен от най-голямата политическа сила – „Продължаваме промяната“.

Припомняме, че по-рано ГЕРБ отказаха, както бяха обявили по-рано, да приемат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

„Продължаваме промяната“ (ПП) върна на президента неизпълнен мандата.

Радев проведе и консултации с партиите.

Началото на октомври е най-удачното време за провеждане на избори, ако консултациите не се увенчаят с успех въпреки усилията за сглобяване на управленска формула в текущия парламент, изрази вече позицията си президентът Радев.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Сунак печели телевизионния дебат на консерваторите

Почти всеки четвърти вярва, че надеждата за лидер на консерваторите и бъдещ премиер Риши Сунак е спечелил втория телевизионен дебат на ITV, проведен в неделя вечерта. Това установи проучване, публикувано от „Индипендънт“. Около 24 процента от 1001 души, участвали в анкетата на Opinium, смятат, че бившият финансов министър се е […]