Радев връчва мандат за съставяне на правителство на Кирил Петков

News24sofia.eu

Това ще се случи в петък на 1 юли

Views 20837
0 0
Президента Румен Радев, снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчва мандата на „Продължаваме Промяната“ в петък на 1 юли. Представители на партията са поканени „Дондуков“ 2 в 17.00 часа.

Какво се очаква?

ПП има 7-дневен срок да излъчат проектокабинет, след като получат мандатът от президента. Ако те не успеят, процедура предвижда следващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС – като втора по численост партия в парламента. Това означава, че президентът ще трябва да връчи третият мандат на партия по негова преценка.

Припомняме, на 22 юни 2022 г. след вот на недоверие падна правителството на Кирил Петков, чийто мандат бе 7 месеца.

Вотът бе иницииран от ГЕРБ, а мотивите са провал за финансова-икономическата политика. Дебатите по него продължиха осем часа.

Преди дни, Румен Радев заяви, че няма да избяга от отговорност за съставяне на нов служебен кабинет. Миналата година, след като „Има такъв народ“ не съставиха правителство се стигна до предсрочни избори, което доведе до два поредни служебни кабинета, съставени от него

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Учениците искат упражнения и експерименти в клас, родителите - добър учител

Ролята на учителя, много академични думи в учебниците, необходимост да се набляга повече на българска история и литература в училище и голям проблем – онлайн обучението. Това са основните забележки на родителите за учебния материал между 1 и 10 клас. Учениците споделят, че в учебния материал има много непознати за тях думи,

Read More »