Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: Войската беше подлагана на всевъзможни експерименти, но винаги оцеляваше

Снимка: Facebook.com/PresidentRumenRadev

През последните десетилетия българската войска беше подлагана на всевъзможни експерименти – съкращения, недоимък, политическо безхаберие. Но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнаваха своята мисия и своята отговорност към нашия народ и бъдещето на България. Това заяви президентът Румен Радев, който участва във военен ритуал и водосвет на бойните знамена по случай Деня на храбростта и Празника на Българската армия във Велико Търново, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия прие почетния строй на площад „Майка България“ и произнесе слово. По думите му Българската армия винаги е била символ на доблест и храброст, на чест и държавност.

Старопрестолно Търново е горд свидетел на хилядолетната история на нашия народ. Тук са писани уроците на историята, които сочат, че именно боеспособната войска е най-здравата опора на нашата държавност, суверенитет и независимост„, изтъкна Радев.

Войната, която днес бушува непосредствено до нас, и която считахме до скоро за немислима, изисква държавническо отношение и адекватни решения, отбрляза той и подчерта необходимостта от укрепване на боеспособността на Българската армия и подготовката, осигуряването и мотивацията на хората, които са се посветили на нея.

Държавният глава пожела на офицерите, курсантите и войниците свети Георги Победоносец да ги закриля и изрази убеденост, че те винаги ще побеждават в тежките изпитания, които им предстоят. „Вие сте носители на славни воински традиции. Във вените ви тече кръвта на героите, които неизменно отстояваха България„, каза още той.

Президентът пожела на българите здраве, мир и благополучие. Нека този празник продължи да споява народ и армия, защото нашата история е доказала, че когато тази спойка е силна, и България е силна„, заяви Румен Радев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Диалогът Главчев-Радев остава без резултат, засега (СНИМКИ)

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев...

Байдън подписва бързо за военната помощ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в понеделник получи уверения от...

САЩ отхвърлят двоен стандарт в отношението си към Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли в понеделник предположенията,...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

Демонтажът на МОЧА бе подновен

Подновиха демонтажът на Паметника на съветската армия, съобщава БиТиВи....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img