Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев се надява на помощ от САЩ за изтребителите ни

Снимка: архив БГНЕС

Имах ползотворен среща и разговори с президента на САЩ (Джоузеф Байдън), с Антъни Блинкен (държавен секретар на САЩ) и секретаря по отбраната Лойд Остин по време на срещите на върха в НАТО в Брюксел. На тях ясно поставих въпроса за нашите очаквания за възможно най-бързо доставка на нашите самолети Ф-16 по вече сключени и платени от нас договори„, каза Радев.

Припомняме, че в началото на кризата в Източна Европа стана ясно, че ще има закъснение по изпълнението на договора за доставката на нови изтребители за българската армия. Първо се говореше за закъснение от няколко месеца, но после премиерът Кирил Петков посочи и срок от 2 години. Като основна причина се посочват затрудненията с логистиката, свързана с пандемията.

Държавният глава се надява на помощ от страна на САЩ за гарантиране на боеспособността на нашите изтребители и авиация.

Това е много добре, че все повече български граждани се интересуват от политическите събития. Това е похвала и за господин Плевнелиев, но както обикновено неговите душевни терзания и думи се разминават с реалността. Така държаният глава Румен Радев коментира пред журналисти дали е отказал среща на държавния секретар на САЩ Лойд Остин.

Румен Радев не е чул правителството на САЩ да е назначило български министри за свой говорители – това са спекулации. Ние сме признателни на всички, важното е, че са живи и здрави.

За посещението на украинския външен министър у нас Дмитро Кулеба и за това, че си тръгвал разочарован от България, Радев заяви, че господин Кулеба многократно изразил своята дълбока признателност за ролята на България и помощта, която нашата страна оказва на Украйна. Позицията си Кулеба изразил и пред самия Румен Радев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img