Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане във война (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Facebook.com/PresidentRumenRadev

Войната, която считахме за немислима, изисква държавническо отношение и адекватни решения, които да не създават риск пред националната сигурност и основният стълб на тази сигурност е Българската армия.

Това каза президентът Румен Радев след проведения пред Паметника на Незнайния воин в столицата военен парад по повод Деня на храбростта и Българската армия. На въпроса за решението на българския парламент за изпращане на помощ за Украйна, в която не се съдържа оръжие, Радев посочи, че „партиите пренебрегват здравия разум, защото решението им е опасна стъпка към въвличане на България във войната„.

Конфликтът няма да е кратък, той ще се разраства„, смята президентът.

Снимка; Информационна агенция News24sofia.eu TV

Радев подчерта, че очаква разумни решения от парламента и политиците. За него формулировката „военно-техническа помощ е разтегната“ и „политиците дължат отговори„. Държавният глава призова да не се допуска страстите на войната да се пренасят в България, призова политиците да преценяват думите си и да не дълбаят разделение в обществото.

Недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната и е опасно по българските улици да се веят други освен български знамена. Наш дълг е да сме солидарни и да подкрепяме всячески пострадалите от войната, но кръвопролитията започват с милитаристки призиви и нямат място у нас. Който пренася тези страсти и ни въвлича във войната – трябва да понесе своята отговорност„, каза в заключение той.

Радев цитира думи на Вацлав Клаус, че „бягството от преговори и отиване в сферата на победен край означава самоликвидация, най-вече икономическа. „И явно ние сме се запътили натам„, добави Румен Радев.

Преди коментара си пред медиите президентът пред военния строй пожела здраве и благоденствие на всички българи и се спря на „Българската армия“ и „българския войник. „Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас„, посочи Радев.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива. Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия„, отбеляза държавният глава.

Президентът Румен Радев коментира и партията на бившия премиер от двата служебни кабинета, който той назначи – Стефан Янев. Вчера служебният министър-председател събра Инициативен комитет за формиране на партия „Български възход“.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕО МАТЕРИАЛА НА СТРАНИЦАТА: „ЛЮБОСЛОВИЕ“.БГ TV:

Снимка: Facebook.com/PresidentRumenRadev
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран се чуди как да отговори на Израел, без да въвлича САЩ в конфликта (ОБНОВЕНА)

Иран сигнализира на Вашингтон, че ще отговори на атаката...

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Над 37 хил. души са обявени за безследно изчезнали в Украйна

Обединеният регистър на безследно изчезналите при особени обстоятелства хора...

Цената на краставиците тръгна стръмно надолу, картофите – нагоре

Разнопосочни са цените на основните хранителни стоки, плодове и...

Хърватите гласуват за парламент

Предизборна кампания на фона на обвиненията в корупция

АКФ подозира, че институции подпират проекта на Вълка за инсинератор до Павликени

Антикорупционният фонд (АКФ) е провел собствено разследване във връзка...

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img