Радев: Работа има сега, но ако партиите искат избори – веднага

Views 87137
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Парламентът има да върши много работа. Има закони, които трябва да бъдат приети сега, а не през лятото. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по време на посещение във Враца.

Той бе категоричен, че е дал достатъчно време за преговори и диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят да има избори веднага – няма проблем, допълни Радев.

Държавният глава посочи, че ще проведе консултация с Български възход през следващата седмица, преди да премине към връчването на проучвателните мандати.

Президентът коментира и стрелбата по българския културен клуб в Охрид. По думите му правата на българите в Северна Македония трябва да се гарантират в конституцията и чак след това ще започнат преговорите за присъединяване към ЕС. Управляващите в РСМ трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването на правата на българите, допълни той.

Позицията на „Продължаваме Промяната“ показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите„, каза той относно желанието на ПП шефовете на службите за сигурност да не се назначават от държавния глава.

По отношение на депозираните оставки от главният секретар на МВР и неговия заместник Радев заяви, че предстои темата да бъде обсъдена. Той уточни, че въпроса за оставката на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев не стои на дневен ред.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев