Радев приветства всеки опит за диверсификация в енергетиката

Views 15486
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Чехия.

Коментарът му идва, след като по-рано днес стана ясно, че премиерът Кирил Петков е договорил с вицепрезидента на САЩ Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, по-ниски от тези на „Газпром“, като се очаква доставките да започнат от юни.

Президентът отказа да коментира сделката, преди да има точни параметри за нейните измерения.

Според него обаче е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България.

Тук става въпрос не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българският бизнес, топлофикации и потребители да прогнозират своите разходи, отбеляза Радев.

Той призова КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цените на природния газ, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност.

Визитата на Радев в Чехия е по покана на колегата му Милош Земан. Програмата на българския президент във втория ден от посещението му започна с откриване на Чешко-български бизнес форум, в който участват и наши компании от секторите енергетика, машиностроене, отбрана, сигурност, както и хранително-вкусовата промишленост.

По-късно държавният глава се срещна и с българската общност в Прага.

Най-важното е, че вие не само успявате да съхраните българската култура, но и индивидуално, като личности, вие помагате изключително много на България да развиваме отношенията ни с Чешката република, изтъкна той.

Президентът откри и реализирания през последните десет години стокообмен с Чехия. По негови думи той вече надхвърля 1,7 млрд. евро.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Всеки сам се спасява с газа

Депутатите в спор за създаване на временна комисия за газовите доставки. Очаквано темата нажежи обстановката в пленарна зала. Според Жечо Станков от ГЕРБ общественият интерес щял да е защитен, ако преди два месеца премиерът Кирил Петков бил в САЩ да договаря газ не с политици, а с доставчици. Той заподозря, […]