Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев подкани Борисов да се кандидатира за президент

Снимка: БГНЕС

Президенът Румен Радев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не използва партията си като щит, а да се кандидатира за президент на предстоящите президентски избори на 14 ноември.

Коментара си държавният глава направи, след като взе участие в официалното откриване на новата академична година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Той изрази недоумение с какви аргументи излизат политическите му опоненти да не обявят кандидатите си за президент и вицепрезидент – да не се стреля по тях.

Според Радев е редно Бойко Борисов да се кандидатура за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства, мисля че това е личният избор, посочи държавният глава.

Радев не иска да се превръща в гадател за това дали би могъл да спечели президентските избори още на първия тур, но разчита на подкрепата на всички българи, които искат промяна и искат България да бъде нормална, демократична, свободна и модерна държава. Той не се меси в работата на нито един министър, но очаква МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на изборите на 14 ноември.

Грозното явление на купения вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него„, коментира Радев.

Запитан дали председателят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева е била на среща в президентството, Радев уточни, че е била на „Дондуков“ 2 в началото на септември месец с цел работа. Тя споделила на държавния глава какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат последствията за България.

По повод мерките с оглед на галопиращите цени на електричеството Радев заяви и че служебното правителство е започнало да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи.

По думите му има още много работа, за да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система.

Първите резултати са налице и трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа – това е заслуга на служебното правителство за неговите бързи и отговорни действия, категоричен бе Румен Радев.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Таксиметровите шофьори във Варна излязоха на протест

Те настояват за вдигане на тарифата за превоз

Жозеп Борел: Близкият изток стои на ръба на пропастта

Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Румен Радев пак настоя за съвместна развойна дейност в НАТО

Насърчаване на съвместната научно-изследователска и развойна дейност в сферата...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img