Радев обяви Борисов за основен диспечер на порции в бизнес с обществени поръчки

Views 330
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

„Гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът“, коментира президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Президентът обясни, че „никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване“.

Радев е във високопланинската база Белмекен по инициативата „Спортувай с президента“, той коментира, че най-важното е, че е имало много млади хора.

Пече ни слънце, валя ни дъжд, както се полага в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха успешно“.

Да пазим планините си, защото те са извор на здраве, след като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината, добави той във връзка с Рилските езера.

„Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа“.

Личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората безсрамно се излива бетон, всичко това трябва да спре, коментира Радев.

Президентът се притеснява от ситуацията с коронавируса в страната и начинът, по който не се управлява тази пандемия.

„Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Единствено в News24sofia.eu! Щерката на Брендо се омъжва!

Ченгета под прикритие „душат“ на сватбата