Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: Никъде няма „давам си старото въоръжение и получавам ново като подарък“

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев никъде не е срещнал упрек или намек, че България е ненадежден член на НАТО.

Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише, че се дава оръжие за Украйна. България е първата държава на източния фланг, която успя да създаде организация като рамковата държава, каза президентът в заключителната част на консултациите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство.

Това, че дълго време е имало пренебрегване към собствения отбранителен капацитет, е друга тема. Изслушайте в парламента директора на Военно разузнаване и само да не изпадаме в концепцията сливи за смет. Никъде няма – давам си старото въоръжение и получавам като подарък ново въоръжение„, категоричен бе държавният глава.

Радев призова да се подхожда внимателно с исканията и нещата не са толкова лесни и бързи. Той няма да допусне намаляване на отбранителния капацитет на България, защото се вижда каква е средата за сигурност не само на север и на Балканите. Държавите много ясно се ориентират кой, къде и какво може да направи, но те са напреднали с модернизацията, но ние не сме. Радев ще оцени, ако парламентът вземе решение по ускорение модернизацията на армията.

Даниел Митов заяви, че ГЕРБ са отговорни хора и България трябва да поддържа отбранителните си способности и няма да взимат решения, които да са необмислени или несъгласувани с Министерство на отбраната.

Ако имахме самолетите нямаме ги, ако имахме корабите нямаме ги, бойните машини за пехотата, ако имахме новите разузнавателни и безпилотни системи можеше да мислим по друг начин, но в момента нищо от това няма„, разкритикува Радев.

Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова също реагира на казаното от държавния глава, като добави, че е участвала само на един Консултативен съвет по национална сигурност. Тя представи какво са направили правителствата на Бойко Борисов за армията.

Атанасова поиска, ако има нов КСНС, да се каже колко инвестиционни разходи са направили и как се е движела модернизацията на армията по време на управлението на кабинета на Кирил Петков.

Радев се заяде, че бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов казал, че първо щял да оправи музеите, църквите, манастирите и магистралите, а след това армията. Той предложи на ГЕРБ да не се връщат толкова назад.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ санкционират организации, набирали средства за заселници от Западния бряг

САЩ наложиха санкции на две организации, които според тях...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img