Радев на Шипка: Няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата

Views 100430
911 80

Никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата. Това заяви президентът Румен Радев в речта си на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Той подчерта, че няма грам съмнение, че всички ние, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието и унинието, за да може да просперира България.

Държавният глава посочи, че пета поредна година е на върха, който той определи като „свято място“, което обединява народа ни и ни вдъхва сила и достойнство.

Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода и отстояха българската свобода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин, без оглед на възраст, етнос и религия, води дълбоко в сърцето си – битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще„, заяви Радев.

Той бе категоричен, че всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1872
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Обратното броене започна: възможност за кабинет с третия мандат или време за парламента

След като и вторият мандат за съставяне на правителство се върна неизпълнен при него, президентът Румен Радев има най-много седем дни – до 27 август сутринта, да възложи на избрана от него политическа формация в 46-ия парламент да направи опит да излъчи управление. Шансовете за съставяне на правителство изглеждат нищожни, […]