Радев иска конкретни резултати от диалога с РС Македония

Views 11440
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води до конкретни резултати. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисар Оливер Вархеи, проведен по инициатива на еврокомисаря по съседство и разширяване.

Държавният ни глава подчерта, че България е открита за диалог, поставила е ясни въпроси пред югозападната си съседка и очаква отговори, както и реални последващи действия от страна на РСМ.

По негови думи дневният ред на двустранните отношения между София и Скопие не трябва да бъде подвластен на външни влияния, а да се води открито и с ангажимент и от двете страни, който да придвижва напред и процеса на европейската интеграция на РСМ.

Радев открои зачитането на правата на гражданите на Северна Македония, които открито демонстрират българската си идентичност, както и устойчивото изкореняване на езика на омразата и уважение към българската история и културно наследство в югозападната ни съседка.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

С нов план развиват интегрирано София до 2027 г.

Приет е Планът за интегрирано развитие на Столичната община. Той е нов вид стратегически документ, регламентиран със Закона за регионалното развитие, Правилника за неговото прилагане и Методическите указания, утвърдени от Министъра на регионалното развитие и благоустройството. Планът обхваща периода 2021 – 2027 г. и е резултат от усилията на екипите […]