Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев иска да чуе първо Петков за Северна Македония (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев иска да чуе премиера Кирил Петков защо иска свикване на КСНС за Северна Македония. Това стана ясно от коментара на държавния глава пред медиите преди посрещането ба мощите на Кирил и Методий. Държавният глава няколко пъти отклонява отговор на въпрос в крайна сметки ще свика ли Консултативен съвет по национална сигурност по темата Северна Македония, както го призова министър-председателят в петък. От думите на президент стана ясно, че няма намерение да прави това, тъй като не вижда към каква обща позиция трябва да се постига.

Според Румен Радев такава има и управляващите трябва тясно да се придържат към официалната българска позиция за югозападната ни съседка и към желанието на българите и тук, и в Северна Македония. Освен това, по мнението му, колкото по-отговорно се държим като член на ЕС, толкова по-лесно ще ни е във вземането на решения. КСНС е орган за подпомагане на диалога и за търсене общо решение в името на важна национална цел, поясни президентът Радев. Затова той иска да чуе премиерът нарушен ли е диалогът в коалицията. Ако това е така, според държавния глава, трябва да се видят причините за това.

Освен това той очаква от Кирил Петков да разбере има ли прогрес от страна на РСМ по пътя й към пълноправно еврочленство, има ли промяна от страна на нашите европейски партньори. Румен Радев обеща да помага на македонците да се освободят от оковите на югославското минало. България има нужда от стабилност, но и от прозрачност и принципност в управлението, отсече президентът. Няма пазарлък за човешките права, обясни още той за разговора си с френския президент Еманюел Макрон. Радев го поздрави за неговото визионерство и смелост.

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu TV – оператор: Васил Димитров
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Балотаж се очертава на изборите в Словакия за президент

Петер Пелегрини и Иван Корчок са двамата кандидати

Почина сенаторът Джо Либерман

Погребението ще е в петък

Тръмп разполага с броени часове да плати $454 млн. по дело за измама

Доналд Тръмп разполага с броени часове, за да плати...

Задържаха край Казичене шофьор, превозвал нелегални мигранти

Шофьор е бил задържан в понеделник след пътен инцидент...

Джо Байдън продължава да води с 3% пред Доналд Тръмп

Предизборната кампания набира скорост

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img