Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радан Кънев: Янев и Нинова да решат дали са прочеченска опозиция или европейско правителство

Снимка: архив БГНЕС

Евродепутът Радан Кънев остро реагира на изказването на военния министър Стефан Янев в профила му в социалната мрежа от вчера вечерта. Възмущението на Радан Кънев не е толкова насочено към отказа на Янев да подаде оставка, за което има призиви от различни общественици и политици от няколко дни, колкото към потвърдените позиции.

Обръщението на Радан Кънев към Стефан Янев:

Г-н Янев, с цялото ми уважение към Вас и голяма част от работата Ви като премиер, казвам го съвсем искрено и без грам ирония, България не може да има „проевропейски позиции“, а още по-малко – да ги няма. И то – важна част, защото сме на 200км от войната, не от „операцията“. Заемането на откровено не-европейски (което значи и не-български) позиции от българския военен министър е огромен риск за националната ни сигурност.“

Иначе дали да се иска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев трябва да каже Народното събрание. Но въпросът е каква политика трябва да следва България, коментира тази сутрин Радан Кънев за Нова телевизия.

По думите му в момента, в който на 200 км. от нас се води война, е напълно ясно, че един министър не може да има собствено мнение – „не може да прави това, което му скимне“. Българското правителство трябва да има ясна стратегия и да действа по нея, а правителството трябва да бъде единно.

Според Радан Кънев изказването на Янев, освен че е несериозно само по себе си, представлява обаче и пряка заплаха за външната ни политика.

В такъв момент български министър да каже, че нямаме нужда от проевропейска политика, е пряка заплаха за националната ни сигурност„, заяви Радан Кънев.

Попитан може ли зад това изказване да седи мнение на държавния глава Румен Радев, Кънев заяви, че няма причина да се коментира подобно твърдение.

Думите на военния министър Стефан Янев са негова отговорност и няма причини да смятаме, че е изразил неофициално мнение в кръга на президента Румен Радев„, заяви той.

За разнобоя между позицията на БСП и вицепремиера Корнелия Нинова и решението на МС, огласено вчера от премиера Кирил Петков, Кънев посочи, че социалистическата партия трябва да осъзнае, че ние не сме във „феодално разпределение на министерства„. „В тази ситуация не може да има отделна позиция на една партия„, отсече евродепутатът.

Стефан Янев и Корнелия Нинова да решат дали да бъдат част от европейско правителство или от прочеченска опозиция.“

Според Кънев, България трябва да участва в европейско разрешение на проблема, най-малкото и защото няма своя армия, но най-вече защото сме член на европейската общност, част от Европа и НАТО.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Върховният съд на Испания наложи временна забрана за Telegram

Върховният съд на Испания временно преустанови работата на месинджъра...

Дори при предсрочни избори: Пенсионерите ще получат увеличението на пенсиите

Предвид заложените средства в бюджета, пенсионерите ще получат 11%...

Турция залови 147 заподозрени за връзки с „Ислямска държава“

Турция задържа 147 лица, заподозрени за връзки с "Ислямска...

Предвижда се спешен ремонт на язовир „Огоста“

Взето е решение за спешен ремонт на язовир "Огоста"...

ИТН не изключва и конституционна криза (ВИДЕО)

"Би могла да се получи конституционна криза." Това заяви...

Хусите съобщиха за удари на САЩ и Великобритания в Йемен

Йеменските бунтовници хуси съобщиха в петък за поредица от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img