Работници във Варна готови на протест заради лошото състояние на пътя към терминала

Views 532
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Пътят към пристанище Варна-Запад е в критично състояние. Работници във Варна са в стачна готовност. Това съобщи БНТ.

Отсечката, която е с дължина около километър и половина, е с огромни дупки, някои от които са с дълбочина над 30 см. Лошото състояние на пътя създава сериозна опасност за преминаващите по него тежкотоварни камиони, които трябва да стигнат до терминала.

Това е и единственият път, по който служителите на терминала могат да стигнат до работните си места. На много места асфалтът се рони и има големи пукнатини. Опасният път е общинска собственост и се стопанисва от община Девня.

Кметът на Девня Свилен Шитов обясни, че от общината са кандидатствали по съответната програма за селските райони, но не са били одобрени. Той подчерта, че неведнъж е пускал писма, уведомления и е правил всичко необходимо ако има възможност, пътят да стане държавен, тъй като пристанище Варна-Запад е изходна точка към Европа.

Той заяви, че на 24 януари този месец е поканил всички институции, министерства, ведомства, включително народни представители от варненския район, за да се обсъди въпросния казус.

Ако не бъде намерено решение, кметът ще бъде принуден да затвори отсечката. Служителите на пристанището са в стачна готовност.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ваксинацията била като застраховките - само задължителните са с широко покритие

Напълно е възможно, и такова е очакването, вариантът Омикрон да направи така, че по-малко хора да влизат в болниците – така ще се натовари по-скоро доболничната помощ. Това заяви пред Нова телевизия бившият шеф на спешната болница „Пирогов“ доц. Спас Спасков по повод рекордния брой новозаразени у нас за денонощие. […]