Путин в Деня на победата: Русия ще защитава твърдо националните си интереси (СНИМКИ/ВИДЕО)

Екип News24sofia.eu
Прочитания 72355
0 0
Снимка: EPA

Руският президент Владимир Путин обеща, че Русия „твърдо“ щяла да защитава националните си интереси и заклейми завръщането на „русофобията“, докато страната отбелязва 76-ата годишнина от победата във Втората световна война, информира „Франс прес“.

Русия последователно защитава международното право. В същото време ние ще защитаваме твърдо националните си интереси, за да гарантираме безопасността на нашия народ„, подчерта Путин пред хиляди военнослужещи и ветерани, събрани на Червения площад в Москва.

Той също така заклейми това, което нарече пълзящо завръщане на идеологиите от времето, когато „лозунгите за расово и национално превъзходство, за антисемитизъм и русофобия станаха по-цинични от всякога„.

Изображение 530094
Снимка: EPA

Речта на Путин беше изнесена в началото на ежегодния парад, на който военна техника минава по улиците на Москва.

Държавната руска агенция РИА „Новости“ съобщи, че над 12 000 военнослужещи са взели участие в неделния парад в руската столица, както и около 190 броя военна техника и 76 бойни самолета и хеликоптера.

Паради за Деня на победата, които се превърнаха в ежегодни събития едва след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., също така се проведоха в десетки градове в цялата страна.

Държавният празник е от централно значение в руския календар, като проучване тази седмица на държавната социологическа агенция ВЦИОМ показва, че 69 процента от руснаците го смятат за най-важния на страната.

Една трета от анкетираните са казаха пред ВЦИОМ, че ще участват в тържествата, докато една пета са посочили, че ще гледат по телевизията.

По време на двете десетилетия на власт на Путин празникът придоби все по-голямо значение при представянето на обновената руска военна мощ.

Съветският народ спази свещената си клетва, защити родината и освободи европейските страни от черната чума„, отбеляза руският държавен глава в речта си.

Изображение 530087
Снимка: EPA
Изображение 530088
Снимка: EPA
Изображение 530089
Снимка: EPA
Изображение 530093
Снимка: EPA
Изображение 530090
Снимка: EPA
Изображение 530095
Снимка: EPA
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Хотелиерите обясняват на ресторантьорите защо Щерев е добър избор

За никого не тайна, че туристическият сектор изживява една от най-големите кризи през последните десетилетия. Сега, повече от всякога, е необходимо начело на сектора да застане човек, който е професионалист, познава всички лица на туризма в детайли. Именно затова Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация предложи за поста […]