Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Путин с първи коментар: Не притежавам дворец, опитват се да промиват мозъци (ВИДЕО)

Снимка: EPA

Президентът на Русия Владимир Путин отрече, че притежава дворец, информира „Комерсант“.

Миналата седмица руският опозиционер Алексей Навални публикува двучасов документален филм с разследване, което разкрива, че държавният глава притежава дворец за над 1 милиард долара в черноморския курортен град Геленджик, Краснодарски край.

Путин подчерта в първия си коментар след публикуването на разследването, че приписваният му дворец в разследването на Навални нито е негова собственост, нито на близки роднини.

Не съм гледал този филм просто заради липса на свободно време за гледане, каза руският лидер по време на среща с руски студенти на Деня на студентите.

Нищо от посоченото във филма не е мое, нито на мои близки роднини, увери Путин и добави, че никога не е притежавал подобно нещо.

Държавният глава отбеляза още, че подобна информация се разпространява от повече от 10 г.

Сега се открива добра възможност. Те решиха да промиват мозъците на нашите граждани с тези материали. Това просто е компилация. Монтаж. Ще използвам езика на един добре известен персонаж, който казва: „Скучно, девойки“, продължи той.

Владимир Путин коментира още, че не познава всички хора, споменати в разследването.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че информацията в документалния филм на Навални, че Путин притежава дворец в Геленджик, не е вярна и са „пълни глупости“.

В документалния филм Навални разкрива как Путин е финансирал двореца с площ 17 691 квадратни метра на Черно море чрез схеми „рушвети за достъп“.

Документалният филм е гледан от повече от 85 милиона души в YouTube.

На фона на пускането на филма и арестуването на Навални в Русия се проведоха протести в повече от 100 населени места срещу задържането на опозиционера.

44-годишният руски опозиционер бе задържан на летище „Шереметиево“ в Москва по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се предполага, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Опозиционерът ще остане в ареста 30 дни.

Критикът на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир през август 2020 г. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

След месеци на забавяне военната помощ от САЩ тръгна за Украйна

След седмици на отлагане Камарата на представителите на САЩ...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ...

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img