Путин разпореди спецрежим на ядрените сили (ВИДЕО)

Views 927526
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руският президент Владимир Путин разпореди на Министерството на отбраната да преведе силите за възпиране, включващи ядрения арсенал, в специален режим на бойно дежурство, съобщи „Ройтерс“.

Малко по-рано бе съобщено, че Русия е готова да спре кръвопролитията.

Решението бе обявено по време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов.

Поводът за срещата в Кремъл беше да се обсъди ситуацията в Украйна.

Мотивът на руския президент Владимир Путин е, че Западът не само предприемал неприятелски стъпки в икономиката, но и най-високопоставените служители на НАТО правели агресивни изявления срещу Русия.

Преди броени дни се провеждаха учения на стратегическия арсенал на Русия, включтелно с изстрелване на балистични и свърхзвукови ракети, които продължават.

Путин разпореди руските ядрени сили за сдържане да бъдат поставени в „специален режим на носене на бойно дежурство“, съобщи и Газета.ру, позовавайки се на ТАСС.

Руският президент Владимир Путин определи санкциите, наложени от западните държави срещу Москва, незаконни, а едновременно с това Западът предприема недружелюбни действия срещу Русия в икономическата сфера.

В същото време, каза руският лидер, висши служители на НАТО са направили и агресивни изявления срещу Русия.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна и Русия сядат да говорят близо до р. Припят?

Договорена е среща между украинска и руска делегация без предварителни условия близо до река Припят на украинско-беларуската граница. Това съобщава агенция УНИАН и цитира думи на президента Володимир Зеленски, който е провел разговор с Александър Лукашенко. „Договорихме се, че украинската делегация ще се срещне с руската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, близо до […]