Путин подкара мерцедес по Кримския мост (СНИМКИ/ВИДЕО)

Близо два месеца след взрива на моста

Views 20449
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руският президент Владимир Путин премина с мерцедес по Кримския мост, свързващ континенталната част на Русия с анексирания Кримски полуостров, съобщава в. „Телеграф“.

Постъпката му идва седмици, след като жизненоважната транспортна връзка беше частично взривена.

Това е и най-близкото приближаване на 70-годишния руски лидер до фронтовата линия в Украйна. Керченският мост беше отворен отново за движение след взрива през октомври, за който Москва обвини Украйна.

Докато шофираше, Путин обсъди ремонта на моста с вицепремиера Марат Хуснулин, който отговаря за проекта, като разговорът между двамата беше излъчен от руската телевизия.

Керченският мост беше основният канал за превоз на доставки до Крим, който е ключова база за руските военни операции в Украйна.

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Рано сутринта на 8 октомври камион с експлозиви се взриви при преминаване през Кримския мост, като при експлозията загинаха трима души и възникна пожар в преминаващ в съседство товарен влак с цистерни с петролни продукти.

Впоследствие руският президен Владимир Путин подписа указ, с който прехвърли охраната на моста на Федералната служба за сигурност и обвини Украйна в тероризъм.

От своя страна украинската страна твърди, че Москва е организирала атаката като претекст за извършване на удари по украински градове.

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев увери ЕБВР, че работим за гаранции за надеждност и автономност на енергетиката

България работи за дългосрочни решения, които да гарантират надеждност и автономност на енергетиката и да минимизират негативните ефекти от нови енергийни кризи в бъдеще. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Одил Рено-Басо в Тирана. Радев е на […]