Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Путин одобри Стратегията за национална сигурност на Русия, допринасяла за спасяването на народа

Снимка: EPA/News24sofia.eu

Руският президент Владимир Путин одобри Стратегията за национална сигурност на Руската федерация. Съответният указ беше публикуван днес на официалния портал за правна информация, съобщава ТАСС.

Отбелязва се, че указът влиза в сила от датата на подписването му.

Прилагането на тази стратегия ще допринесе за спасяването на народа на Русия, развитието на човешкия потенциал, подобряването на качеството на живот и благосъстоянието на гражданите, укрепването на отбранителната способност на страната, единството и сплотеността на руското общество, постигането на националните цели за развитие, повишаване на конкурентоспособността и международния престиж на Руската федерация„, се изтъква в документа.

Укрепването на суверенитета и сигурността на Руската федерация и защитата на традиционните основи на руското общество придобиват жизненоважно значение на фона на целенасочената политика за сдържане на Русия отвън, се отбелязва в новата версия на стратегията.

На фона на прилагането на целенасочена политика за сдържане на Руската федерация, жизненоважно значение за нашата страна придобиват укрепването на нейния суверенитет, независимост, държавна и териториална цялост, защита на традиционните духовно-нравствени основи на руското общество, осигуряване на отбраната и сигурността, предотвратяване на намеса във вътрешните дела на Руската федерация„, се изтъква по-специално в документа.

В стратегията се посочва, че за защита на националните интереси на Русия от външни и вътрешни заплахи, „включително и от недружелюбни действия на чужди държави„, е необходимо „да се повиши ефективността на използването на съществуващите достижения и конкурентни предимства на Руската федерация, като се вземат предвид дългосрочните тенденции в световното развитие„.

Новата версия на стратегията беше обсъдена на 28 май по време на съвещание на руския държавен глава с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация. Както по-късно отбеляза секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев в интервю за „Российская газета“, решението за изготвяне на нова версия на стратегията за национална сигурност не е било взето внезапно: такива документи трябва да се коригират на всеки шест години, а предишната версия беше приета в края на 2015 г. Според Патрушев подготовката на настоящия проект е отнела около година.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лавров: Западът се движи по ръба на конфликт между ядрени сили

Подкрепата на САЩ, Великобритания и Франция за Украйна подклажда...

Сунак впряга британците на работа с по-строги правила за болничните

Британското правителство ще се стреми да затегне правилата за...

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

КЕВР глоби АЕЦ „Козлодуй“ с 604 хил. лева

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) наложи имуществена...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img