ПЪРВО В NEWS24sofia.eu! Проф. Асен Балтов уволнен от „Пирогов“

Прочитания 172845
0 0
Снимка: архув БГНЕС

Уволниха проф. Асен Балтов от спешната болница „Пирогов“. Това научи Информационна агенция News24sofia.eu.

Той самият потвърди новината, която медията ни научи от наши източници в „Пирогов“ за неочакваното си уволнение във Фейсбук, където написа: „Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!“,

Както вече ИА News24sofia.eu съобщи преди време, че Балтов беше освободен от поста на директор заради нарушения, установени от проверка на НЗОК в лечебното заведение, а за директор бе назначен проф. Иван Поромански.

Той обясни, че е научил от медиите за уволнението си.

По думите му нито една от причините, посочени за неговото уволнение, не са доказани, а именно, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева.

Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото, когато Кацаров взе поста, подчерта Балтов.

По информация на News24sofia.eu той е уволнен дисциплинарно от „Пирогов“ в качеството си на „лекар, ортопедия и травматология“, считано от утре.

Припомняме още, че през юли ръководството на спешната болницата беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров с мотива за извършени злоупотреби и точене на Здравната каса.

Резултатите от извършената проверка в „Пирогов“ показаха, че болницата трябва да върне над 1 млн. лв. на НЗОК заради нарушения.

Причината е, че средствата са били изписани за лечение по две диагнози – чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Такова обаче изобщо не е било извършвано.

Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че той самият е един от фиктивните пациенти, на които е била поставена такава диагноза, но без да са му правени изследвания.

Отстраняването му от поста накара колегите му дни наред да излизат на протести пред сградата на спешния институт.

МЗ няма общо с уволнението на Балтов, пише БНР.

Министерство на здравеопазването няма никакво отношение по въпроса с уволнението на проф. Асен Балтов. Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, посочват от министерството, но поради големия обществен интерес , министър Стойчо Кацаров е поискал информация за случая от шефа на „Пирогов“ Иван Поромански. Преди това в министерството не е постъпвала информация.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Иоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БАН представи митове и реални странични реакции за ваксините срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)

Свободата започва там, където свършва знанието