Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПЪРВО В NEWS24sofia.eu: Екшън в парламента! ГЕРБ с остра декларация срещу БСП социалистите разгневиха Марешки (ОБНОВЕНА)

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/

Депутатите променят законите за пчеларството на второ четене и за признаване на професионалните квалификации на първо четене.

В началото на заседанието депутатът от ГЕРБ Маноил Манев прочете декларация от името на партията по повод ареста на брат на депутат от БСП, предаде репортерът ни на място Тодор Стефанов, който следи днес работата на парламента.

Вчера стана ясно, че на 2 февруари в Чехия е бил задържан Илия Стоилов. Той е брат и съдружник на брата и съдружник на депутата от БСП Георги Стоилов – дарители и спонсори на партията на изборите през 2017 г.„, заяви Манев.

След изчезването на брат си депутатът от БСП обяви, че той не е беглец на закона, а е отишъл да се лекува в чужбина. Днес видяхме, че това е лъжа„, каза още народният представител.

Днес Илия Стоилов, основен спор на БСП, е осъден, задържан и предстои да изтърпи наказанието си. Каквото и да вземе като решение БСП оттук нататък, то ще бъде закъсняло„, продължи депутатът.

Той припомни, че много депутати от ГЕРБ само за съмнения са подавали оставки.

Вие предпочетохте обратното -цялата ви партия да носи
отговорност за Илия Стоилов. Времето е най-добрия съдник за едно или друго политическо решение. В края на настоящия парламент ние имаме очи да застанем пред своите избиратели и с добрите неща, които сме направили, и с грешките, които сме направили. Вие предпочетохте да се занимавате с компромати и черен пиар, от тази позиция да се държите като непогрешими
„, изтъкна още Маноил Манев.

Маноил Манев изрази и острото си несъгласие с решението на водача на листата на БСП във Варна Борислав Гуцанов, който е избрал сина на арестувания олигарх Николай Банев да бъде член на секционна избирателна комисия.

Ще платите цената за вашите грешки на предстоящите парламентарни избори„, завърши народният представител.

Декларацията предизвика скандал в парламента, след като депутатът от БСП Кристиан Вигенин излезе от парламентарната трибуна и нападна председателя Цвета Караянчева, тъй като с декларацията се правят внушения. След него на трибуната излезе Иван Иванов от БСП, който продължи с нападките, а председателят на Народното събрание го изгони от трибуната.

Драгомир Стойнев попита кога Караянчева ще покани премиера в
пленарна зала, а тя му отговори, че вчера се е провело гласуване, което е решило, че за момента няма нужда министър-председателят да идва в Народното събрание.

Очевидно нямате достатъчно гласове, за да го поканите„, контрира го председателя на парламента.

От трибуната говори и зам.-председателя на парламента Веселин Марешки: „Гьоков най-просташки се обърна към колегата Таскова, говорейки и на „ма“. Когато има такива просташки изцепки, ви призовавам да гоните народните представители.“

Вежди Рашидов призова Цвета Караянчева да не позволява да са правят внушения от парламентарната трибуна.

Вие ни нарекохте фашисти. Че каква е разликата между „Аушвиц“ и „Белене“ и „Скравена“? Ние казваме ли ви комунисти? Аз не съм фашисти и се чувствам леко засегнат„, обяви депутатът по повод изказването от преди минути на Кристиан Вигенин, който нарече действията на ГЕРБ фашистки.

Георги Гьоков също излезе на трибуната, за да прави процедура и опита да отговори на Веселин Марешки. Това доведе до ново напрежение, след като Цвета Караянчева му спря микрофона, а той не пожела да слезе от банката.

Г-н Марешки, моето име може никой да не го е чувал, но който го е чувал, го е запомнил с добро„, заяви Гьоков и предизвика неодобрението на Марешки, който от мястото си на зам.-председател започна да пита кой точно е запомнил социалиста с добро.

Колеги на какво прилича това? Приберете си го долу„, започна Марешки да ръкомаха към парламентарната група на БСП в опит да ги накара да повикат Георги Гьоков да слезе от трибуната.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

Европейският парламент одобри забраната на продукти, произведени с принудителен труд

Във вторник Европейският парламент одобри правила за забрана в...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

София не е пред епидемия от коклюш, засега

София не е пред обявяване на национална епидемия заради...

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Затягат контрола срещу неправилното паркиране в София

Затяга се контрола срещу неправилното паркиране в София. Това...

Британският парламент прие закона за мигрантите

Лондон ще депортира търсещи убежище лица в Руанда

Енергийният служебен министър ще предоговоря с „Боташ“ (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха доклад за дейността на Временната комисия за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img