Психичното здраве на Франция е приоритет за Макрон

News24sofia.eu
Views 11337
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Психичното здраве – национален приоритет. Тази цел си постави френският президент Еманюел Макрон на предизборен митинг с избиратели.

За очакващите го сподвижници екипът му бе организирал музикално парти с DJ. Събралите се развяваха националния флаг на франция, знамето на ЕС и партийни знамена на кампанията му. Тълпата скандираше „Макрон президент“, като речта на държавния глава бе прекъсвана многократно със същия лозунг.

Представители на правителството също присъстваха на предизборния митинг на Макрон.

Тук сме в момент, в който се води война, подчерта в началото на словото си френският президент.

Тук сме, за да подкрепим проекта на прогреса за нашата Франция, за нашата Европа, изтъкна той. Еманюел Макрон се обяви за повече индустриализация, инвестиции и иновации. Той обеща стимули за екологични коли с цел намаляване на парниковите емисии.

Президентът на Франция акцентира и върху постигнатото по време на първия си мандат начело на републиката. Той посочи, че с цел защита на французите от тероризъм е прието по-строго законодателство и прочете жертвите на тероризма в страната. За да има повече сигурност за всеки, инвестирахме в нашата полиция, в правосъдната система, похвали се Макрон.

Той обеща модернизация на публичните системи, защита на здравето на гражданите, инвестиране в образованието и работните места. Нашият проект е на солидарността, социалния напредък и сигурността, отчете президентът на Франция като изтъкна, че правителството е мобилизирано. Който работи повече, трябва да получава повече, смята Макрон и затова обещава реформа в пенсионната система в сферата на минималната пенсия за пълен трудов цикъл. Така е справедливо, смята той.

Програмата му предвижда и помощи за отглеждане на деца като президентът обещава по-модерна и социална икономика. Психичното здраве той обяви за национален приоритет. Еманюел Макрон посочи пораженията върху психиката от здравната криза и как тя се е отразила на френската младеж. Младите пострадали силно от кризата и били изоставени и затова те са негов приоритет. Макрон обещава автономия на университетите и грижа за учащите още от първата година, в което той включва и кариерна ориентация на обучаващите се.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Полският премиер за санкциите спрямо Русия: Засега са лотария

Полският министър-председател Матеуш Моравецки в пост в Туитър нарече ситуацията със санкциите на Европейския съюз срещу Русия лотария. „Всеки ден стотици хиляди украинци се събуждат в страх от руски самолети, прелитащи над домовете им, а в Европа лотарията… един ден гласовете са в полза на по-строги санкции, а на следващия

Read More »