Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Психичното здраве на Франция е приоритет за Макрон

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Психичното здраве – национален приоритет. Тази цел си постави френският президент Еманюел Макрон на предизборен митинг с избиратели.

За очакващите го сподвижници екипът му бе организирал музикално парти с DJ. Събралите се развяваха националния флаг на франция, знамето на ЕС и партийни знамена на кампанията му. Тълпата скандираше „Макрон президент“, като речта на държавния глава бе прекъсвана многократно със същия лозунг.

Представители на правителството също присъстваха на предизборния митинг на Макрон.

Тук сме в момент, в който се води война, подчерта в началото на словото си френският президент.

Тук сме, за да подкрепим проекта на прогреса за нашата Франция, за нашата Европа, изтъкна той. Еманюел Макрон се обяви за повече индустриализация, инвестиции и иновации. Той обеща стимули за екологични коли с цел намаляване на парниковите емисии.

Президентът на Франция акцентира и върху постигнатото по време на първия си мандат начело на републиката. Той посочи, че с цел защита на французите от тероризъм е прието по-строго законодателство и прочете жертвите на тероризма в страната. За да има повече сигурност за всеки, инвестирахме в нашата полиция, в правосъдната система, похвали се Макрон.

Той обеща модернизация на публичните системи, защита на здравето на гражданите, инвестиране в образованието и работните места. Нашият проект е на солидарността, социалния напредък и сигурността, отчете президентът на Франция като изтъкна, че правителството е мобилизирано. Който работи повече, трябва да получава повече, смята Макрон и затова обещава реформа в пенсионната система в сферата на минималната пенсия за пълен трудов цикъл. Така е справедливо, смята той.

Програмата му предвижда и помощи за отглеждане на деца като президентът обещава по-модерна и социална икономика. Психичното здраве той обяви за национален приоритет. Еманюел Макрон посочи пораженията върху психиката от здравната криза и как тя се е отразила на френската младеж. Младите пострадали силно от кризата и били изоставени и затова те са негов приоритет. Макрон обещава автономия на университетите и грижа за учащите още от първата година, в което той включва и кариерна ориентация на обучаващите се.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Комисията за аферите в Митниците и Асен Василев приключи работа

Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си....

Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпуска

Тримата членове на коалицията стават независими

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

За нов Закон за съдебната власт след произнасянето на КС, настояват от СГП

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова, изпрати...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Намериха труп в река Поройна в Шумен

Полицията извършва оглед на място

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Полша залови двама за нападението срещу Леонид Волков в Литва

Съюзникът на Навални беше атакуван с чук пред дома си

Корабоплаването иска защита от ООН след нападенията срещу цивилни моряци

Търговските кораби и моряците са все по-застрашени в морето,...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img