Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Първа реакция от ГЕРБ за екшъна с Горанов на ГКПП „Калотина“

Изненада ме това, че за плановете, не само по отношение на РС Македония, се разбира от чуждестранната преса, а не от България. Пожелавам на премиера Петков успех, но 6 месеца са нереалистичен срок за разрешаването на споровете със Скопие.

Така в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева, която коментира изказването на премиера Кирил Петков пред вестник „Файненшъл таймс”. „После той се коригира, осъзнавайки че това е нереалистичен срок, и каза, че е имал предвид, че за 6 месеца ще се сформират комисии, които след това нарече работни групи. Знаете, че това е нещо, по което работихме още по времето, когато бях външен министър”, подчерта тя и добави, че за 6 месеца е реалистично стига да има желание от страна на Скопие, да се постигне Пътна карта, по която е работело и предишното правителство и която е на финалната права.

По отношение на искането на президента Румен Радев в конституцията на РС Македония българите да бъдат вписани като „държавотвортен народ” тя заяви, че „това няма да реши проблема”. „Ако беше толкова просто с едно вписване на българите като част от държавотворните народи в РС Македония нямаше толкова години да имаме спорове и проблеми, Но организациите там искат това. Нека да започнат преговори. Но това не решава проблема”.

По думите й това е въпрос, който се дебатира от години в България между експертите, които не са на едно мнение. „Говорила съм с хора, наблюдаващи този процес, които не са единодушни. Ние обаче постигнахме нещо много по-важно в Договора – ангажимент, който те не изпълняват – да престанат техните скрити или явни претенции, да се признае македонско малцинство в България. Много по-важно е да престане дискриминацията спрямо хората с българско самосъзнание там”, подчерта бившият външен министър.

По отношение на инвестициите във военната сфера Захариева заяви, че се съмнява третият мост на Дунав да бъде с двойно предназначение. „Един от рпоблемите в НАТО и целия ЕС е, че ако трябва да се реагира, има недостиг на инфраструктура, по която да се придвижва военна техника. Този мост е необходим”, категорична е тя.

Случаят с Владислав Горанов е толкова медиен, защото става въпрос за бивш финансов министър. Разбрах за това, което става, от медиите. Той е дал ясно обяснение за колата. Със сигурност предстои изясняване на казуса. Убедена съм, че няма да се открие нищо нередно”, коментира тя опита на бившия финансов министър да премине границата с издирван автомобил.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

От понеделник ЦИК започва регистрацията на партиите за изборите

Централната избирателна комисия обяви, че на 15 април 2024...

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

МВР синдикатът защитава Калин Стоянов

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е човек от кариерата...

Хонконг арестува първият европейски гражданин по новият закон за сигурност

Португалец стана първият европейски гражданин, вкаран в затвора съгласно...

Украйна призна за ожесточени боеве, но не и за превземането на Богдановка

Главнокомандващият армията на Украйна съобщи в събота, че ситуацията...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

Сирски: Русия иска да превземе Часов Яр преди 9 май

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заяви, че...

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img