Проверяват и Оперативна програма „Региони в растеж“

Views 1006
0 0
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е възложила на Дирекция „Вътрешен одит“ в министерството да извърши проверка на дейноститесвързани с контрола на изпълнението на проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Целта е да се установи какво е наложило наемането на външни фирми за извършване на проверките на място при бенефициентите. При положение, че в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие„, която изпълнява функциите на управляващ орган на програматаима 67 експерта (31 в София и още 36 в регионалните звена на дирекцията), които следва да осъществяват контрола по изпълнение на проектите.

Проверката трябва да установи също какъв е общият размер на разходите за използване на услугите на външни фирми, за да се прецени по-точно целесъобразността на тяхното наемане.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Заведенията отново са недоволни, искат спешна среща с министъра

Ресторантьорите в бранша искат спешна среща с министерството на икономиката. Това е едно от исканията им, които изпратиха до медиите. По думите им днес те са изслушали много внимателно брифинга на министерството на икономиката, на който са били оповестени нови мерки в подкрепа на бизнеса. Те са разочаровани от това, че вече приетата, гласувана […]