Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Протестът срещу COVID мерките блокира центъра на София и изгони политиците (СНИМКИ/ВИДЕО)

При засилени мерки за сигурност започна Националния протест на ресторантьори, представители на туристическия бранш и превозвачите срещу новите противоепидемични мерки. Протестната акция на недоволните се събра пред сградата на Народното събрание на бул. „Цар Освободител“, а жълтите павета бяха блокирани от таксиметрови коли и автомобили на вериги за хранене. Това съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа.

От Асоциацията на заведенията заявиха пред News24sofia.eu, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

В челните редици на протестния митинг са и председателите на двете браншови организации на ресторантьорите – Ричард Алибегов и Емил Коларов, съобщи още журналистът ни Тодор Стефанов който следи на място всичко най-интересно.

Ние умираме. Тук сме, защото сме като скачени съдове със заведенията. Ако ресторантите не работят, няма да имаме клиенти. Подкрепяме напълно исканията на ресторантьорите„, заявиха шофьори от таксиметровия бранш пред камерата на News24sofia.eu.

Искаме да работим. Не на дискриминацията. Не на часа, в който трябва да затворим. Вирусът след 23 часа ли излиза? Защо само ние няма да работим“?, възмути се пред медията ни Мариана Димитрова от клуб Анаконда Плевен.

Малко след началото на протеста от сградата на парламента бяха забелязани да излизат депутати, сред които Тошко Йорданов, Филип Станев и забъркания в аферата 500 к Радостин Василев от ИТН, Мая Манолова, Арман Бабикян и Димитър Делчев от ИБГНИ.

Политиците бяха освиркани от събралото се множество.

Протестът не е политически и политиците нямат място на него„, заявиха от мегафоните организаторите на протеста и призоваха органите на реда да се намесят и да прогонят политическите лица от протеста.

Около 16:00 часа шествието на недоволните продължи със скандирания по жълтите павета в посока към триъгълника на властта и се насочи към сградата на Министерство на здравеопазването. Там протестиращите поискаха оставката на здравния министър и блокираха движението по булевардите „Мария Луиза“ и „Александър Стамболийски“.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена, но обеща те да бъдат свалени до 2-3 седмици, ако дадат резултат.

Междувременно органите на реда откриха млад мъж, въоръжен с бомбичики и димки, в редиците на протестиращите и го арестуваха, видя на място News24sofia.eu.

Снимка: Александър Иванов – Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка: Александър Иванов – Информационна агенция News24sofia.eu

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Възраждане“: Тайно изнасят боеприпаси от български бази, за да се изпратят в Украйна (ВИДЕО)

Министерски съвет иска да промени военновременните запаси на българските...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел предупреди четири европейски страни срещу признаването на Палестина

зраел предупреди четири европейски държави, че намерението им да...

Соломон Паси: Преговорите за коалиция бяха обречени

Надявах се да се стигне до ротация в управлението,...

Вежди Рашидов към Борисов: Първи и повече компромиси – не (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=672nSYvSwe0 Не е драматично, че ще има нови предсрочни парламентарни...

НС гласува отказа на Габриел да бъде премиер

Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да...

Делян Пеевски: Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство

Председателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че са необходими...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img