Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Протест пред Президентството заради новите COVID мерки, изгониха скандалния Волен Сидеров и кабеларката му! (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Протестиращи се събраха в пространството до фонтана пред президентството с настояване за отмяна на заповедта на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, с която бе въведено изискването за зелен сертификат като нова противоепидемична мярка, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Според недоволните граждани, новата мярка е дискриминационна и представлява нарушение на човешките права.

Протестиращите настояват ограничението да отпадне веднага и хората да имат право да посещават свободно закрити обществени места.

Сред тях има представители на политическите партии „Възраждане“ и „Атака“, съобщи още репортерът на News24sofia.eu.

Лидерът на „Възраждане“ и кандидат-президент Костадин Костадинов се обяви срещу зеления сертификат.ветеринарна клиника

От партията протестират за втори ден срещу новите ограничения.

На протеста беше и председателят на „Атака“ Волен Сидеров, който също се включи в канидатпрезидентската надпревара за „Дондуков“ 2. Той пристигна на протеста с колело, съобщи bTV. Малко по-късно част от протестиращите поискаха Сидеров и кабеларката му телевизия „Алфа“ TV да напуснат протеста. „Това не е политически протест. Не политизирайте протеста с вашите идеи. Тук на този протест сме срещу новите COVID мерки„, заявиха гневно граждани срещу Сидеров. Все пак хората на Волен напуснаха протеста, но репортерката му остана да „отразява“ протеста. По-късно будни граждани изпратиха сигнал до редакцията на News24sofia.eu, че след като Сидеров бе, изгонен позорно от протеста е отишъл с активистите си на заведение на столичния бул. „Витошка“.

Припомняме, че тази седмица 17-годишния Пело Кръстев обвини Волен Сидеров в побой. Момчето е с рана на устата и твърди, че е следствие на шамари от Волен Сидеров. Случката е станала в заведение на „Витошка“.Шамарите са полезни„, те изграждат, каза в позиция пред сградата на 01 РУ на СДВР Сидеров, но заяви, че момчето „лъже“ и това е „политическа поръчка„. Самият Кръстев заяви, че няма сигнал в полицията, но той обвинява Сидеров за ударени шамари.

От пресцентъра на МВР заявиха пред News24sofia.eu, че за момента нямат информация за напрежение и затворени улици в центъра на София.

Както вече медията ни съобщи, че протести срещу зеления сертификат имаше в цялата страна.

Около 200 души бяха протестиращите в Бургас срещу въвеждането на зелените сертификати.тор за разсад

Недоволните от новите мерки блокираха бул. „Христо Ботев“ и се отправиха към сградата на областната управа. Преди това се събраха пред сградата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и настояха за разговор с директора й, тъй като зелените сертификати се отразяват пагубно на работата им.

Десетки собственици и персонал на заведения във Варна протестираха, блокирайки за около 10 минути движението на кръстовището пред сградата на Община Варна, след което тръгнаха на шествие към Морската градина в града.

Марин Сотиров – зам.-председател на Сдружението на заведенията в България, коментира, че сертификатите на първо място трябва да важат за държавната и общинска администрация, а не да са насочени само срещу молове, фитнеси и заведения.

Служители в ресторантьорския бранш излязоха и в Пловдив на протест срещу въведените от днес зелени сертификати. Над 200 души се събраха пред сградата на РЗИ в града, където с плакати и гласно изразиха своята позиция за имунизационните паспорти. Техните искания продължават да бъдат за осигуряване на безплатни тестове за персонала и признаване на количествения антигенен тест. Протестиращите носеха плакати с надписи: „Спрете геноцида към заведенията“, „Няма да се примирим! Ще отстояваме правото си на труд!, „Обичам професията си„.

Около 30 собственици на заведения протестираха през сградата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград срещу новата заповед с ограничителни мерки, но след разговор с директора на РЗИ-Благоевград съобщиха, че на този етап са срещнали разбиране и преустановяват протестите, но остават в стачна готовност. Предстои до края на седмицата да бъдат предоставени от държавата безплатни антигенни тестове на РЗИ, за което настоява бизнесът.

В Плевен граждани отново се събраха на протест срещу зеления сертификат, този път пред Областната управа. Протестиращите около 30 души изразиха недоволство от въвеждането на новите ковид мерки със скандирания „Оставка“ и настояване за отмяна на ограниченията.

Протест пред общината и опашка пред мобилния кабинет за ваксинация имаше в първия ден с изисквания за зелен сертификат в Сливен. Около петнайсет души изразиха несъгласие с въведените изисквания и ограничения пред сградата на общината с плакати с надписи „Ваксината е личен избор“, „Не на зелените смъртификати„. Около двайсетина души чакаха пред мобилния ваксинационен кабинет, който отвори вчера в района на кооперативния пазар в града. Според търговци на пазара, интересът към кабинета е голям, а хората са чакали на опашки и вчера. По-голямата част от тях желаят да се ваксинират, заради ограниченията.

Оставка на здравния министър д-р Стойчо Кацаров поискаха близо 300 старозагорци, които се събраха за трета поредна вечер на граждански митинг срещу анти-COVID мерките пред сградата на областната администрация. „Ние до тази вечер вярвахме, че президентът Румен Радев ще освободи от длъжност министър Кацаров, но това не стана, което означава че той го подкрепи,“ заяви Мирослав Милчев, един от инициаторите за протеста.

За първи път сред гражданите имаше и известни имена – поет, писател, както и десетки студенти от Тракийския университет.

Мартина Абаджиева, студент в специалност „Ветеринарна медицина“ заяви на трибуната, че семестърът се проваля, защото не могат да провеждат практични занятия.

Начална учителка разказа, че вчера се е разделила с учениците, които са плакали, че напускат класната стая.

Историк припомни, че през 1933 г. Хитлер е въвел „родови паспорти“ за евреите, а сега през 21 век се налагат зелени паспорти.

/Видео вижте ТУК:

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Евродепутатите осъдиха атаката на Иран срещу Израел и призоваха за санкции

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъдиха безпрецедентните...

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

Британският парламент прие закона за мигрантите

Лондон ще депортира търсещи убежище лица в Руанда

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

Започна строителството на 1000 паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на...

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img