Протест или полицейско насилие в заведенията в Благоевград (ВИДЕО)

За това алармират членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, като изпращат видео клип за доказателство

Прочитания 20221
0 0

На полицейски терор са били подложени в съботната вечер клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград. За това алармират членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, като изпращат видео клип за доказателство. На клипа се вижда мъж пред заведение, който седи на земята, а полицаите се опитват да го изправят, както и друг мъж, който след разправия със служителите на реда, прави опит да си тръгне, но полицаи го дърпат обратно.

Видеото е от съботната вечер, около полунощ, когато РЗИ и полиция са направили масирани проверки по заведенията в града. Много благоевградски заведения обявиха още при въвеждане на новите мерки от 7 септември, че няма да спазват ограниченията и обявиха гражданско неподчинение.

Според сдруженията върху тях е упражнен полицейски терор, полицията „бие хората и ги арестува„.

Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре„, споделят разказ на свой колега от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Самият член на някое от сдруженията и явно собственик на заведение желае да запази анонимност.

Според Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете обявиха мерките за неефективни и дискриминационни. А днес заявяват: „Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!“

Те настояват за незабавно дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР – Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Те заявяват, че ще продължат да пазят правата си и няма да позволят гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!

/Видео вижте ТУК:

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голям пожар избухна в мигрантски лагер в Гърция

В него са били настанени 300 души