Промяната на критериите за туроператорите ще забави още парите

Views 828
0 0
Снимка: БГНЕС

Часове след протеста туроператорите бяха поканени на среща с министъра на туризма. В сряда ще бъдат публикувани указания от страна на министерството, насочени към начина за използване на средствата. Ще бъдат организирани и онлайн обучения на желаещите туроператори, съобщи главата на туристическото ведомство Стела Балтова. Постановлението издадено от нея, чрез което се въвеждат нови критерии за отпускане на пари, било напълно законно и нотифицирано от Еврокомисията.

Критериите все пак могат да бъдат променени, но това ще изисква нова нотификация от Европа. Това е основното разбирателство, постигнато на срещата, съобщи говорителят на кабинета Антон Кутев. Това обаче може да стане само със съгласието на бранша. Проблем е и, че ако до подобна развръзка се стигне, ще има забавяне за около 1,5-2 месеца, докато се чака нотификацията, което значи блокиране на над 16 милиона лева.

По-рано днес туроператорите излязоха на протест пред Президентството. Причината – подзаконов нормативен акт, издаден от Министерството на туризма на 18 юни.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МОН обмисля сертификати за училищата с поне 70% ваксинирани

Министерството на образованието подготвя сертификати за училищата, в които има най-малко 70% ваксинирани в колективите. Това стана ясно от думите на зам.-министъра Евгения Пеева-Кирова, която участва в онлайн конференция, посветена на обучението в дигитална среда, съобщава bTV. Тя изтъкна, че за да се гарантира максимално време в училище и в детската […]