Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Прокуратурата взела в ръце преврата в БСП, обяви Нинова (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

За първи път и безпрецедентно в история прокуратурата се намесва във вътрешните дела на Българската социалистическа партия.

Това обяви на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова в изявление в централата на партията.

От това се оплака в кратко свое изявление в партийната централа на партията на „Позитано“ 20, на което нямаше възможност за журналистически въпроси, председателят на БСП Корнелия Нинова.

Какъв е казусът – жалба, подадена от бившия претендент за лидерското място Кирил Добрев, че не е бил допуснат на Националния съвет на „столетницата“, проведен в края на август. Въпросният сигнал далеч не отговарял на истината, категоричен бе лидерът на БСП, тъй като Добрев бил допуснат и дори се изказал два пъти на пленума.

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частен орган на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по пътищата, престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата заради 20 лева от пенсиите им, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП„, попита реторично Нинова.

Снимка: БГНЕС

Държавното обвинение изискало от ръководството на партията да предостави всички документи и протоколи от проведения пленум, както и Нинова и още двама други нейни съпартийци да се явят за обяснения.

Искания, които Нинова категорично отказва.

Няма да представя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. Нека се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, нека заповядат, чакам ги на „Позитано“. Второ – няма да се явим на разпит тримата призовани, няма дойдат представители на Министерството на правосъдието и да ни заведат принудително на разпит, чакаме ги, не се крием. Трето – ще сигнализираме всички възможни български и европейски институции за това, което се случва. Четвърто – докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите на задкулисието, какъвто и натиск да ни отказват. И последно – докато не реформираме дълбоко съдебната система, няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години.“

Това е втората публична изява на Нинова след изборите, като първата такава бе направена в понеделник при обявяването на официалните данни от ЦИК, които отредиха исторически едноцифрен резултат на „столетницата“ – 9,3%. На краткия брифинг пред медиите вчера силният човек на „Позитано“ 20 заяви, че не е доволна от резултата на партията, но тя и ръководството нямали намерение да подават оставка. Освен това – пред социалистите била затворена вратата за коалиция или подкрепа на кабинет с ГЕРБ и ДПС.

В БСП обаче се събират подписи за събиране на партийния форум, на който да се започне процедура по смяна на лидера на БСП. Това не се случва за първи път, а и Корнелия Нинова е обявявала вече своята оставка, като след това се е отмятала.

Кирил Добрев беше един от изключените от партията, както и лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов, след това и двамата бяха възстановени от съда.

Снимка: БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мост в Балтимор рухна, след като бе ударен от кораб (ВИДЕО)

Контейнеровозът пътувал от Балтимор за Шри Ланка

Водолази извадиха две тела след трагедията в Балтимор

Властите провеждат спасителна операция

Франция арестува 190 души за наркотрафик

Френската полиция арестува в понеделник повече от 190 души...

ТЕЦ „Бобов дол“ пак спря работа

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа, съобщава БНР. Припомняме, че централата не...

В Русия връщат смъртното наказание за терористи

Темата за смъртното наказание за тероризъм ще бъде задълбочено...

Движението в центъра на София ще бъде затруднено от честване на 20 г. България в НАТО

Въвежда се извънредна организация на движението в центъра на...

Парламентът потвърди, че Мария Габриел няма да е премиер

Парламентът прие проект на решение, с което вицепремиерът и...

ЕС обмисля как да попречи на китайската помощ за руската армия

Европейският съюз (ЕС) и неговите съюзници обмислят стъпки за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img