Прокуратурата повдигна обвинения на четирима за пребития до смърт в Лом (ВИДЕО)

Views 6835
0 0

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Припомняме, че трима души бяха жестоко пребити на 9 август 2022 г. в Лом, като в последствие единият от тях, на 47 години, почина от нараняванията си.

Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана – за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК – причиняване на тежка телесна повреда.

Установено е, че около полунощ във вторник на ул. „Физкултурна“ в Лом бил нанесен побой на 47-годишния мъж. Вследствие на причиненото му тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият починал, съобщиха от държавното обинение.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура, която е приела досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК.

В хода на събиране на доказателства за извършителите на фаталния побой е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

Повдигнати са обвинения на четирима души за това, че в съучастие като извършители те причинили по непредпазливост смъртта на 47-годишния мъж вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години „лишаване от свобода“.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Пеканов готви процедури за 3,7 млрд. лева по Плана за възстановяване

Служебният кабинет се заема сериозно със задачата да подготви необходимите процедури, за да може страната ни да усвои общо 3,7 млрд. лева по първото и второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Днес приоритетите си по Плана за възстановяване представи вицепремиера с ресор еврофондове Атанас Пеканов. „В идните месеци […]