Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Прогнозата на автобусните превозвачи: Ще се ходи пеш

Снимка; архив БГНЕС

С около 20% ще бъдат завишени цените на основните стоки и услуги само заради тол системата, като не се включват цените на горивата, които също ще доведат до съответните увеличения. Затова предупреди пред News.bg председателят на Камарата на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Милтенова уточни, че към момента няма решение за протести, защото няма правителство към което да бъдат насрочени протестните действия на превозвачите. Ако бъде сформирано правителство, тогава вече ще предприемат и съответните действия, „за да защитим правото на всеки български гражданин да ползват нормални услуги“, закани се тя.

„Ние при всички случаи като хора, които представляват автобусния бранш, като неправителствени организации сме готови да работим с правителството, което и да е то. Ние това правихме и с настоящето правителство, което беше до онзи ден. Ние не сме отстъпили от нашите искания и сме последователни“, увери Милтенова.

Няма значение и дали това ще бъде редовен или служебен кабинет.

Тя предупреди, че не само евентуалния служебен кабинет или което и да било правителство, но и българските граждани ще ходят пеша, ако превозвачите бъдат неглижирани от страна на държавата. Нека да видим какво ще се случи и тогава ще говорим.

Тя даде като пример колегите в Англия, както и в други европейски страни – навсякъде се протестира, спират обществени връзки. Но никъде и никой министър на транспорта и премиер в европейските страни не си е позволил да каже за бранша си, че шантажира правителството, защото иска нормални условия на труд, посочи Милтенова.

Трябва да се направи, така че транспортът да бъде приоритет, защото автобусният бранш е бранш, който се субсидира, но товарният сектор е браншът, който субсидира държавата, защото 20% от БВП се произвежда именно от товарния сектор в България, каза още тя.

Милтенова не пропусна да разкритикува работата на превозвачите с правителството през последните 6 месеца. По думите ѝ диалогът с правителство не е довел до нищо положително за превозвачите и диалог на практика е нямало. Ако приемем за диалог, че сме ходили в МРРБ и сме изразявали нашата позиция, а пък министерство и правителството правиха каквото си поискат по отношение на тол системата, спокойно и с чиста съвест могат да кажа, че диалог нямаше, подчерта Милтенова.

Тя посочи, че до нищо положително не е довела и работната група, сформирана в МРРБ отново за цената на тол системата. „Сами видяхте, че тол системата беше приета с разширения ѝ обхват и нито едно от нашите предложения не беше възприето, включително и отстъпките за изминати километри, което можеше да се направи и да не завиши цените на потреблението за българските граждани, защото тази отстъпка ще могат да я ползват само превозвачите, които доставят нашите храни“, коментира Милтенова.

Според нея стимулите, които са предложения под формата на комисионни са по-големи от амбициите на правителството да осигури на гражданите по-нормални условия на живот.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Семействата на германските дипломати напускат Иран

Семействата на германските дипломати в Иран напускат страната предвид...

Украйна удари летище в Крим на руските окупатори

През изминалата нощ в окупирания Крим се чуха експлозии....

Бунтовниците в Мианмар превзеха ключова правителствена военна база

Хунтата губи позиции в граничните райони на страната

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Почина дизайнерът Роберто Кавали

Дизайнерът Роберто Кавали, създател на марката Roberto Cavalli, е починал...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img