Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Проф. Киров: Приключи порнографията с новата Конституция

Снимка: БГНЕС

Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което наблюдавахме вчера в Народното събрание не ме изненадва.

Така бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров коментира в сутрешния блок на БиТиВи отхвърленото предложение за проекта за нова Конституция и Велико народно събрание (ВНС).

Ако изобщо е имало намерение за конституционни промени в мен се затвърждава убеждението, че е необходимо ВНС, защото ако този парламент имаше възможността да измени Конституцията, тежко ни и горко като виждаме какво е нивото на юридическата мисъл в него и нивото на дебата по такъв важен проблем. Конституцията не е нито министерска инструкция, нито постановление на Министерския съвет, за да я променяме по три път на ден, категоричен бе проф. Пламен Киров.

Той обясни, че когато се обявява локдаун и затваряне на държавата би било трудно да се представи, че премиерът Бойко Борисов би си подал оставката, дори да имало необходимия брой народни представители за новата Конституция и ВНС. Основната цел била постигната – да не се стигне до предсрочни избори.

Проф. Киров изтъкна, че докладът на венецианската комисия не е благосклонен. Нито едно европейско общество не подхожда по този начин към нова Конституция. В Европа по този начин не става конституционна реформа, в някоя бананова република би могло да стане, но не и в Европа, подчерта бившият конституционен съдия.

Проф. Киров посочи, че професионален дебат за новата Конституция в парламента няма, а във Временната комисия за Основния закон половината от депутатите не са юристи. Единственият, който призна, че е писал Конституцията, си подаде оставката, уточни бившият конституционен съдия, визирайки бившият правосъден министър Данаил Кирилов.

По думите му, ако се обяви извънредно или военно положение в Конституцията е записано, че изборите могат да се отложат за есента.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Китай се ядоса на „политическите манипулации“ на Германия

След ареста на предполагаем китайски шпионин

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Украински млекопреработватели удвояват износа си за България

Украинската асоциация на млекопреработвателите предвижда да увеличи двойно износа...

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Даниел Вълчев: Служебното правителство стана миш-маш

Вторачването в служебните правителства не е нещо много полезно...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Шефът на израелското разузнаване подаде оставка заради атаката на 7 октомври

Ръководителят на израелската дирекция за военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка заради провалите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img