Проф. Чуков: Българската армия е на 67-мо място по боеспособност в света

News24sofia.eu
Прочитания 9660
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Кризата в Украйна беше създадена от Русия и до момента – добре управлявана от Русия. Това заяви в bTV Новините експертът по Близкия изток проф. Владимир Чуков. По думите му в момента Москва е големият печеливш от темата.

Има три пласта – първият е, че Русия накара светът да говори за Украйна, а не за Тайван. Ако погледнете американския военен бюджет – беше насочен изцяло към Азия и Китай, докато Русия не каза: „Трябва да гледате нас“. Второ – много силна мобилизация на обществата в държави, които бяха в т.н. „съветска зона“ и имат симпатии към Русия. Третият – цените на енергоносителите„, обясни експертът.

Според него струпаните над 100 хил. руски войници на границата с Украйна са там, защото Москва се чувства силна.

Той посочи, че българската позиция по казуса е адекватна, но българската армия е на 67 място по боеспособност в света след армии на Казахстан и Бангладеш.

Трябва да се гарантира енергийната сигурност на България – 97% ние зависим от „Газпром“. България няма как да участва в бойни действия„, уточни експертът и добави, че може да Черно море да се превърне в център на конфликта.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Ердоган с покана до Путин да посети Турция

Анкара била готова да е посредник