Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Продължават смутовете в СДС

След изключването на членове на Националния изпълнителен съвет на Съюза на демократичните сили, днес от младежката структура на партията съобщиха за отстраняването на председателя на Контролния съвет на СДС Златослав Златанов заедно с цялата структура на СДС-Елин Пелин.

„Продължава изчегъртването на опозицията в СДС. След като в рамките на два месеца бяха отстранени четири от силните областни структури на партията – Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград, днес става ясно, че е започнало „самоизключването“ на общински организации“, заявяват от МСДС.

От младежката структура на Съюза на демократичните сили коментират, че е очаквано желанието да бъде отстранен Златанов, който по време на заседание на Националния съвет на СДС в Карлово през миналата седмица защитил решение на Контролния съвет на партията за възстановяването на изключените области и определил действията на главния секретар на СДС Илия Лазаров като противоуставни и скандални.

Заедно със Златанов и СДС-Елин Пелин били „самоизключени“ почти всички общински организации на Съюза на демократичните сили в Софийска област – с изключение на СДС-Своге и СДС-Самоков.

През последните дни станало ясно също, че са отстранени общинските организации в Благоевградска област СДС-Хаджидимово и СДС-Гърмен. И в двете общини партията има по трима представители в общинските съвети, както и кмет на село Огняново. Всички те са били уведомени от областния лидер на СДС-Благоевград, че са се „самоизключили“ за неплатен членски внос.

„Подобно разчистване на опозиция се очаква и в област Стара Загора, където областният лидер на СДС Николай Александров е нарочил опозиционната общинска структура в Гурково. Към нея областният шеф има мераци от няколко години, заради апетитен офис в центъра на града, който е последната собственост на СДС като цяло. Александров дори преди три години се е опитал да продаде офиса, но съпротива на местната структура и регионалния представител за Югоизточен регион (също „самоизключен“ в момента) е спряла продажбата“, посочват още от МСДС.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шефове на „Боинг“ се оттеглят след поредица от инциденти

Главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейвид Калхун обяви в...

Росен Желязков свика извънредно заседание на НС за 26 март

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проектокабинета на Габриел

Мицотакис отхвърли тайна сделка със Зеленски

Премиерът Кириакос Мицотакис каза в петък, че няма споразумение...

Украински дронове удариха голяма електроцентрала в Южна Русия

Губернаторът на руската Ростовска област Василий Голубев съобщи, че...

Украйна: 537 деца са загинали в резултат на войната в Украйна

1269 са били ранени с различна степен на тежест

Джо Байдън продължава да води с 3% пред Доналд Тръмп

Предизборната кампания набира скорост

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img