Продължават мирните преговори за Афганистан

Талибаните са в офанзива

Прочитания 833
0 0

Двудневните преговори между делегация на водещи афганистански политици, водени от Абдула Абдула, председател на Върховния съвет за национално помирение на Афганистан, и представители на движението Талибан приключиха в неделя в Доха. След срещата бе публикувано съвместно изявление, откъси от което са цитирани от афганистанския телевизионен канал TOLO News.

Според него и двете страни са се съгласили да продължат мирните преговори на високо ниво.

Както отбелязва обаче каналът, в изявлението не се казва нищо за прекратяване на огъня или намаляване на нивото на насилие в страната.

Освен това страните се споразумяха да намерят общ език, за да изведат страната от настоящата ситуация.

Делегатите също така се споразумяха да защитят цивилната инфраструктура, да предотвратят смъртта на цивилни и да си сътрудничат с организации и държави, които предоставят хуманитарна помощ на Афганистан.

Консултациите в Доха продължават от септември миналата 2020 година, прекъсвани са няколко пъти и наскоро бяха възобновени.

От самото начало Доха не успя да премине отвъд същественото обсъждане на дневния ред за бъдещи мирни преговори. Досегашните дискусии се считат за предварителни.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тържествена заря-проверка в Карлово за Васил Левски

Тържествата преминаха под патронажа на президента