„Продължаваме промяната“ връща мандата, ако не се изпълнят девет условия

Views 29729
0 0

ПГ на „Продължаваме промяната“ постави условия в парламента към всички политически партии и ако те не бъдат изпълнени – ще върнат втория мандат неизпълнен.

Това обяви в декларация от трибуната на парламента Андрей Гюров, председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

Два месеца след изборите единственото, което първата политическа сила направи е да избере председател на НС с подкрепата на ДПС и БСП и да вкара безобразието – „смесено гласуване“. Българите искат мерки срещу неравенството, увеличено по време на управлението на ГЕРБ и план и визия„, каза той.

По думите му няма разговори с ГЕРБ и те не са подкрепили декларацията за бюджет 2023 г.

Заря от скандали, пресконференции на Бойко Борисов в противоречие с членовете на партията му и със самия себе си. Вместо работещ план, фишеци за „Джемкорп“, въглищните централи„, изброи депутатът.

Няма как да формирате коалиция и няма как хората да не излязат на улицата, след като единствената важна тема са промените в ИК„, категорични са от партията на Кирил Петков.

ПП са категорични, че ГЕРБ не искат да правят кабинет с първия мандат. Гюров акцентира върху идващата тежка зима и „безвремието“.

Нас не ни е страх, със 73 депутати с ДБ сме готови да предложим правителство с ясни задачи – влизане в Еврозоната и Шенген, социален пакет за работещи, увеличаване на пенсии, данъци, бизнес пакет и други„, изброи той.

Няма да имаме избор освен да върнем втория мандат неизпълнен, ако другите партии върнат хартия и искаме да го заявят пред българските граждани. Не смятаме да влизаме в тъмни стаи, всичко трябва да е пред очите на хората, обясни Андрей Гюров.

За това ПП има девет условия: отменяне и отхвърляне на промените в ИК, предложения за изменение на Конституцията на РБ на неограничената власт на главния прокурор, промени в НК за съдебното производство и ограничаване на властта на главния прокурор, приемане на декларацията за внасяне на Закон за бюджета при залагане на 3% дефицит, промени в ДАНС, ДАР и главния секретар на МВР да се ръководят от изпълнителната власт, промени в НПК, промени в КПКОНПИ, в периода на втория мандат за разглеждане да влязат в НС Планът за устойчивост и земеделие, насрочване на законопроектите за приемане на България в Шенген и Еврозоната.

Реформаторско правителство или реваншизъм, връщане на Прехода и хартиената бюлетина, заключва декларацията на ПП.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Вежди Рашидов си пожела държава, която не воюва с институциите

Рашидов изрази съжаление, че България не е в Шенген