Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Продължаваме промяната“ правят проверка „четири очи“ за листите си

Снимка: архив БГНЕС

Много интересни тези чувам от ДПС за нас, но колкото повече се говори срещу нас, толкова сме по-сигурни, че вървим напред. Toва заяви бившият служебен министър на икономиката и настоящ лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „Неделя“ 150 по БНР.

Той увери, че „Продължаваме промяната“ не е президентска партия, но подкрепя държавния глава Румен Радев за втори мандат. В политическия проект на двамата бивши служебни министри са млади хора, които не са се занимавали с политика, независима и нямат нищо общо с президента. Дори е сложена проверка „Четири очи“, за да са сигурни, че не правят грешка в листите. Всички наши хора в нашите листи, са личен наш избор, увери Петков, който се закани, че с факти ще оспорват залитането в клевети.

В проекта на Кирил Петков и Асен Василев няма политически инженеринг и сами си финансират проекта. По никакъв начин не слушаме на никого препоръките, а търсим хора, които да са достатъчно независими, за да продължат промяната, отбеляза Кирил Петков.

Според него, ако има 121 депутати от хора, които мислят в една и съща посока, ще покажат, че не са тясно партийни. Кирил Петков очаква „Продължаваме промяната“ да бъде водещата партия в 47-о Народно събрание. Ние искаме да направи с „Демократична България“ и ИБГНИ принципни позиции и бъдещо управление колкото се може по-рано, настоя Петков.

Продължаваме промяната“ са отворени да разговарят и с „Има такъв народ“ и с някои хора от БСП. Останалите две партии – ГЕРБ и ДПС трябва да имат различна позиция, визия и политика. Ние не вярваме на бюджетните ястреби и не трябва да има хора под прага на бедност, обясни Петков.

За ГЕРБ и ДПС е много важно да се каже, че има много тежки изисквания, за които не се знае дали изобщо могат да се направят. Двете партии трябва да се отрекат от всички огромни кражби, които са се случили през последните години, настоя Кирил Петков.

Според него ГЕРБ и ДПС не могат да изпълнят поставените им условия и да се отрекат от всички кражби.

Кирил Петков отрече „Продължаваме промяната“ да е част кръга „Капитал“. Той е виждал може би три пъти в живота си кои хора са в кръга „Капитал“, но не знае дори какво означава това.

Кирил Петков нападна ДПС и запита дали може тайният кръг „Капитал“ да е успял да влезе във Вашингтон и да е сложил „най-почтеният човек Делян Пеевски в закона „Магнитски“. Пеевски не случайно е сложен в този лист, защото е част от най-корумпираната система в България. Ние се отричаме от всичко, което той е направил, отсече Петков.

Във връзка с външната политика „Продължаваме промяната“ ще защитава само и изцяло българските интереси. Петков вярва, че не само Р. Северна Македония, но най-доброто за целите Балкани е всички да бъдат част от Европейския съюз. „Така сме нарязали Балканите, че на мен ми беше по-лесно като бизнесмен да изнасям продуктите си в САЩ, Австралия и дори Япония, отколкото да продавам стоките си в Македония, Сърбия, Албания или Черна гора„, посочи той.

Българското малцинство в Македония трябва да има защитени права, настоя Кирил Петков, според когото всичко е въпрос на диалог и добре сформирани групи.

По отношение на работата като служебен министър или политически лидер, според Петков длъжността на служебен министър е по-сложна и има страшно много отговорност. На него много му тежало, че ако не напредвали всеки ден в Министерство на икономиката, имало ужасно голяма нужда от промяна. Колко много работа трябвало да се свърши, а толкова малко време да се направи – това най-много тежало на Кирил Петков, докато бил служебен министър на икономиката.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

Европейският парламент одобри забраната на продукти, произведени с принудителен труд

Във вторник Европейският парламент одобри правила за забрана в...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

София не е пред епидемия от коклюш, засега

София не е пред обявяване на национална епидемия заради...

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие

Столицата на Северна Македония осъмна с антибългарски графити и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img