Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Проблеми и при строежа на интерконектора с Гърция установи новата власт

Снимка: архив БГНЕС

Благоустройството е установило редица проблеми, породени от възражения на институции за по-бързото реализиране на интерконектора с Гърция, от който страната ни очаква да потече евтин азерски газ.

Това заяви в кратко изявление преди срещата си със строителите на тръбата ISGB и представители на държавни институции, занимаващи се с казуса, новият регионален министър Иван Шишков.

В момента България получава частично количество от договорения газ по друга трасе, като имаше обвинения и че „Булгаргаз“ е отказал по-големи количества.

Поканих всички участници в строителството на междусистемната газова връзка България-Гърция, тъй като това е един изключително важен за страната обект. Мога да уверя, че от първия работен ден на новото правителство сме започнали да се занимаваме с проблема докъде е стигнало и как може да бъде най-бързо завършено строителството. Това, което сме установили досега, е, че е имало възражения от различни институции – „Пожарна противоохрана“ (Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението – бел.ред.). „Напоителни системи“, включително от Министерството на околната среда и водите„, каза Шишков.

И увери – още от първия си работен ден той запознал с въпросните проблеми всички ресорни министри, като се работило за максимално бързо реализиране на проекта.

Освен това – имало и недовършени работи по интерконектора, изтъкна министърът.

Мога да кажа съвсем ясно, че този строител ще се ползва с най-големите привилегии в България, цялата държавна администрация ще му помага, за да можем да завършим максимално бързо обекта. Искам и много ясно да подчертая, че строителят има нужда и ще бъде подпомаган от всички институции„, посочи още той, като подчерта – ще иска от фирмата строите ясни срокове за отстраняване на неуредиците.

След края на срещата министър Шишков не се ангажира с конкретен график за завършване на интерконекторната връзка. Причината – в утрешния ден ще излезе детайлен мрежови график, какъвто се е ангажирал да направи строителят, в който ще бъдат детайлно описани конкретните действия за отстраняване на проблемите.

Държавата ще помага, но и ще изисква – поискахме от строителя да представи мрежови график не само с конкретна крайна дата, а ден по ден, за да може да бъде контролирано строителството„, каза шефът на МРРБ.

А кой е виновен за тези пропуски – строителят, посочи Шишков, който отказа да коментира доколко държавата е осъществила или не е осъществила достатъчен контрол. Шишков не коментира и думите на експремиера Петков от преди около седмица, че до края на август тръбата ще получи Акт 16 – това щяло да стане ясно от очаквания график.

Отделно на обявеното днес в първия ден от встъпването в длъжност на служебното правителство на Румен Радев, стана ясно, че се блокира официалното вписване на новото ръководство на ISGB. Енергийният министър Росен Христов отрече да има общо с това, въпреки информацията, че е подписал такъв документ. Официалната версия е, че Агенцията по вписванията е спряла процедурата заради неправилна транскрипция на гръцкото има Георгиус.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Опозиционният кандидат за президент на Венецуела посочи друга кандидатура за поста

Опозиционният кандидат за президент на Венецуела Мария Корина Мачадо...

Украински тираджия загина при инцидент на АМ „Марица“

Мъжът бил блъснат от бус, докато пресичал магистралата

Словакия избира президент

Словакия провежда в събота президентски избори. Според проучванията, на...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

Български социалдемократи отричат да има обединение на левите партии за евроизборите

Български социалдемократи опровергават в свое становище заявката на "Левицата"...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img