Пришиването на БСП към статуквото предопределило бързото разпускане на парламента

Views 9832
0 0
Снимка: БГНЕС

Пришиването на БСП към партиите на статуквото предопределило крайния резултат на 45-ото Народно събрание. Това заяви пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков.

Според него елементът, който не е позволил на парламента да продължи да работи, е липсата на ясно обособено мнозинство.

В това НС такова мнозинство не успя да се състави и това прави невъзможно качественото процедиране на един парламент„, отбеляза той.

Неговото мнение е, че БСП е длъжна да подобри своите резултати на извънредните избори на 11 юли.

Политическата криза, която започна още през лятото с бурните протести, ще приключи, когато се състави стабилно правителство, в което ГЕРБ не участва. Всяка политическа сила носи своята отговорност за начина, по който ще процедира оттук нататък„, заяви Зарков и добави, че по време на предизборната кампания политическите сили трябва да заявят приоритетите си, за да се види къде се припокриват и това да легитимира бъдещо съвместно действие.

Депутатът коментира дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като постави въпрос дали и тези разкрития ще са поредният скандал, който ще отшуми, или правораздавателните институции ще проведат разследване и „ще кажат пред гражданите, че това е вярно или не е„.

Без институции, които ще дадат отговор на поставените въпроси, тези скандали ще се задълбочават и периодично ще изскачат, изказани от една или друга формация, или от някой бизнесмен, ако могат да бъдат наречени тези хора бизнесмени“, отбеляза Крум Зарков.

Червеният депутат беше категоричен, че е необходима съдебна реформа, която включва промяна в прокуратурата, закриване на спецсъдилищата, спазването на препоръките на Венецианската комисия и др.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Показват сребърния поднос на княз Батенберг в Русенския музей

Първият дар от българите, който е получил княз Александър Батенберг след пристигането си в България, може да бъде видян в Русенския исторически музей. Това е изящен, сребърен поднос, който русенци даряват на младия княз, стъпил за първи път в дунавската столица на България, съобщи БНТ. Легендата разказва, че подносът е […]